Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη



Ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας, παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. (Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Μπαρμπούτη Αριστείδη) καθώς και μέλους του προεδρείου αυτής και του Δ.Σ. της Ε.Α.Κ.Μ. (Αστυνόμο ΒΆ κ. Κουκουφίκη Σταύρου), συναντήθηκαν, την Τετάρτη 01/06/2016, στα γραφεία της Ένωσης μας με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.
Κύριο θέμα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ήταν η επικείμενη αναδιάταξη των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ο χρόνος υλοποίησης της, καθώς ο κ. Αναγνωστάκης, ως υπεύθυνος του Υπουργείου, είχε παρουσιάσει ανά την επικράτεια το προσχέδιο της αναδιάρθρωσης. ΅Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γενικός Γραμματέας, από πλευράς του Υπουργείου έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, έχει υπογραφεί και η σχετική ρύθμιση έχει ήδη σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Επίσης, ο κ. Γενικός Γραμματέας ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα της προμήθειας οχημάτων, ένα πρόβλημα, το οποίο απασχολεί το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας τα τελευταία χρόνια, ένεκα της οικονομικής κρίσης, που βιώνει η χώρα. Σε απάντηση επί του θέματος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της προμήθειας των πέντε χιλιάδων οχημάτων, που επιθυμούσε η ΕΛ.ΑΣ. να προμηθευτεί με σχέση ανταποδοτικότητας, η οποία δυστυχώς εγκαταλείφτηκε. Σε αντιδιαστολή όμως, αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση πόρων, από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, μέσω των οποίων, περί τα τέλη του έτους 2016, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την προμήθεια τουλάχιστον εξακοσίων οχημάτων και ορισμένων λεωφορείων, απαραίτητων για τη μεταφορά των διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, πράγμα το οποίο αποτελεί και πάγιο αίτημα της Ένωσης μας, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Δ.Α.Ε.Θ.
Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης με προσωπικό και κυρίως με Αξιωματικούς, για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού ζητήματος, καθώς μέσα και περιφερειακά της Θεσσαλονίκης λειτουργούν δώδεκα (12) hot spot, με κίνδυνο η αστυνόμευση προς τον πολίτη να αρχίσει να υστερεί.
Τέλος, ως προς το πάγιο αίτημα της Ένωσής μας, για την επίλυση του θέματος της καθαριότητας, ο κ. Αναγνωστάκης μας διαβεβαίωσε ότι ψηφίστηκε ήδη η επίμαχη τροπολογία, η οποία βρίσκεται στην Δ/νση Οικονομικών και ως εκ τούτου σε λίγες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα στις διαχειρίσεις για την προκήρυξη προχείρων διαγωνισμών.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Πρόεδρος
ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.
Γεν. Γραμματέας
ΚΑΜΟΥΡΑΣ Κλ.





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β.Ε. - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας Τριανδρίας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network