Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσής μας με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κούβελα Δημήτριο



.

Αριθμ. Πρωτ.: 38/2020                    Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 2020


Θέμα: «Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσής μας με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κούβελα Δημήτριο».


Την Παρασκευή 05/06/2020, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κούβελας Δημήτριος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βουλευτής ξεναγήθηκε στα γραφεία και στους χώρους των υπηρεσιών και στην συνέχεια συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους διοικητές και το προσωπικό αυτών.

Ο Διοικητής του Τ.Α. Παύλου Μελά και Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας, Γιαρισκάνης Πέτρος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βουλευτή για την επίσκεψη του, στη συνέχεια τού μετέφερε μία σειρά από τις κυριότερες δυσκολίες και προβλήματα που απασχολούν τις αστυνομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα τα Αστυνομικά Τμήματα & Τμήματα Ασφαλείας και εμποδίζουν την βέλτιστη αλλά και εύρυθμη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, μεταξύ αρκετών άλλων, συζητήθηκαν:

- το ζήτημα του ελλιπούς και απαρχαιωμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ιδιαίτερα η τραγική κατάσταση της πλειοψηφίας των περιπολικών οχημάτων την οποία ο κ. Κούβελας διαπίστωσε ιδίοις όμμασι στον προαύλιο χώρο της υπηρεσίας.

- η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού,  η οποία καθιστά την επιχειρησιακή επάρκεια των τμημάτων σημαντικά κατώτερη των περιστάσεων. Τα Α.Τ. & Τ.Α. αποτελούν τις αστυνομικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την πάταξη της εγκληματικότητας του τομέα ευθύνης τους ενώ παράλληλα καλούνται να εξυπηρετήσουν χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι προσέρχονται σε αυτά καθημερινά.

-τέλος, έγινε αναφορά στο θέμα της συμπερίληψης ΚΑΙ των αστυνομικών, στη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος λόγω κορονοϊού.

Ειδικότερα, τονίστηκε στον κ. Βουλευτή ότι η Αστυνομία εδώ και μήνες, από την κρίση που έλαβε χώρα στην περιοχή του Έβρου μέχρι και την κρίση της πανδημίας, βρίσκεται στη πρώτη γραμμή, με παράλληλη ανάκληση των αδειών του προσωπικού (λόγω κορονοϊού), η οποία συνεχίστηκε ακόμη και κατά την περίοδο του Πάσχα.

Συνεπώς, η χορήγηση του έκτακτου επιδόματος ΚΑΙ στο αστυνομικό προσωπικό όπως -δικαίως- πραγματοποιήθηκε σε όλο το ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό, σε Ε.Ο.Δ.Υ., Ε.Κ.Α.Β. και υπαλλήλους Γ.Γ.Π.Π., αποτελεί επιτακτικό αίτημα, το οποίο, πέραν της όποιας υλικής του υπόστασης, αποτελεί για εμάς -πρωτίστως- μία ηθική ανταμοιβή για τη σημαντική συμβολή μας στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία και συνεχίζεται.

Ο κ. Βουλευτής ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για την φιλοξενία, διαβεβαιώνοντας ότι επιδίωξή του είναι να προάγει τα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, καθόσον, όπως ανέφερε, θεωρεί το έργο της Αστυνομίας ιδιαιτέρως σημαντικό.

Αναφορικά με την χορήγηση του έκτακτου επιδόματος και προς το αστυνομικό προσωπικό, συμφώνησε ότι αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα και όπως ο ίδιος δήλωσε, πέραν των ενεργειών - προτάσεών του προς την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, είναι αρκετά αισιόδοξος πως θα υπάρξει θετική εξέλιξη σε αυτό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας, Γιαρισκάνης Πέτρος





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Συγχαρητήρια ανακοίνωση στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους

Ε.Σ.Κ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας : Οι δράσεις, ως Προεδρείο, κατά την περασμένη θητεία

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network