Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

28o Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας – Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας



Αριθ. Πρωτ.: 41    Θεσσαλονίκη 26 Οκτωβρίου 2017


ΘΕΜΑ : « 280 Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας – Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας ».


Στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2017, στην Καλαμάτα της Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε το 28ο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας με κεντρικό σύνθημα « Με Όραμα και Ελπίδα ».


Τις εργασίες τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κων/νος Τσουβάλας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο πρώην βουλευτής και συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κ. Γιώργος Παλιούρας, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Αθανασία Καλαμπάτσου, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας κ. Θανάσης Πετράκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, της Περιφέρειας και των Τοπικών Αρχών, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, Ψαρογιάννης Ιωάννης, κατά το χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, φέροντας ως παράδειγμα τη συνένωση των τριών (3) κεντρικών Αστυνομικών Τμημάτων της Θεσσαλονίκης, σε ένα και τα συγκεκριμένα προβλήματα που ανέκυψαν από τη συγκεκριμένη συγχώνευση, τόσο για τους εργαζόμενους Αστυνομικούς όσο για και τους πολίτες. Επειδή όμως οι νόμοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, « όταν δεν εξυπηρετούν πλέον τις ανάγκες που οδήγησαν στη δημιουργία τους, πρέπει να τροποποιούνται ή να καταργούνται », πρότεινε τη συγκέντρωση τυχόν παρόμοιων προβλημάτων, όπως το δικό μας παράδειγμα με τα Τμήματα Λευκού Πύργου, ¶νω Πόλης και Πλατείας Δημοκρατίας, από όλες τις Ενώσεις, στην Ομοσπονδία και τη συνολική πρόταση μίας τροποποίησης και συνεπώς μίας διόρθωσης του υφιστάμενου καθεστώτος, για τις συγκεκριμένες προβληματικές περιπτώσεις, στην επικράτεια.


Όσον αφορά την εξέλιξη των απόφοιτων αξιωματικών του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), «για την αποκατάσταση των στρεβλώσεων, αλλά και την αποφυγή μιας διαταραχής στην λειτουργία της Υπηρεσίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, επαναδιατύπωσε την πρόταση της Ένωσής μας, που είναι η θέσπιση διάταξης ώστε μετά τους προαγόμενους του κάθε έτους της Σ.Α.Ε.Α. να ακολουθούν ομοίως, προαγόμενοι, όλοι της σειράς του ιδίου έτους του Τ.Ε.Μ.Α., τιθέμενος ο πρώτος του Τ.Ε.Μ.Α. αμέσως μετά τον τελευταίο απόφοιτο της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, του ιδίου έτους, με τον ταυτόχρονο υπολογισμό, κατά την προκήρυξη του διαγωνισμού για το Τ.Ε.Μ.Α., κατΆ έτος και του αντίστοιχου αριθμού των εξερχομένων, του ιδίου έτους, της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.


Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσής μας, αναφέρθηκε στην ανάγκη μίας νομοθετικής τροποποίησης στο Αστυνομικό Πειθαρχικό Δίκαιο, κάνοντας λόγο για περιπτώσεις στις οποίες συνάδελφοι, χωρίς καμία εγγραφή στο ποινικό τους μητρώο, εξακολουθούν να φέρουν στον ατομικό τους φάκελο πειθαρχικές ποινές για πράξεις και συμπεριφορές στις οποίες αποδόθηκε ποινικό περιεχόμενο. Ειδικότερα, για τους νόμους που εξεδόθησαν με προφανή σκοπό την αποσυμφόρηση των υποθέσεων στα ποινικά δικαστήρια και την εφαρμογή των «ευνοϊκών» ρυθμίσεων, όπου ετέθησαν, με πράξεις του αρμόδιου Εισαγγελέα, στο αρχείο, ποινικές υποθέσεις ορισμένες εκ των οποίων αφορούσαν περιπτώσεις αποδιδόμενης τέλεσης ποινικά κολάσιμων πράξεων από Αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να απωλέσουν ορισμένοι την δυνατότητα να αποδείξουν την αθωότητα τους ενώπιον του αρμοδίου Ποινικού Δικαστηρίου. Επίσης, σε ορισμένες εκ των ανωτέρω περιπτώσεων, για τις ίδιες πράξεις, είχαν ήδη εκδοθεί αποφάσεις επιβολής πειθαρχικής ποινής, από τα αντίστοιχα αρμόδια υπηρεσιακά πειθαρχικά συμβούλια και όργανα, στην διαμόρφωση της κρίσης των οποίων συνετέλεσε το γεγονός ότι είχε ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Αστυνομικού και εκκρεμούσε η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης του και με την αρχειοθέτηση των συγκεκριμένων ποινικών υποθέσεων, δημιουργήθηκε συνακόλουθα ζήτημα στην αντιμετώπιση των αντίστοιχων πειθαρχικών υποθέσεων, με τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια, που εκλήθησαν να επαναλάβουν τις πειθαρχικές υποθέσεις να μη μπορούν να ξεπεράσουν την έλλειψη της σχετικής νομοθετικής πρόβλεψης.


Οι εργασίες του συνεδρίου της ομοσπονδίας, για την οργάνωση του οποίου αξίζουν συγχαρητήρια στην Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Πελοποννήσου, ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις των συνέδρων για τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και αφορούν τόσο τα εργασιακά, οικονομικά ζητήματα, όσο και αυτά που έχουν σχέση με την λειτουργία των Υπηρεσιών. Επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις για τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας,τη διασφάλιση της 35ετούς παραμονής των Αξιωματικών στο Σώμα,τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ κ.α.


Η Ένωσή μας συμμετείχε στις εργασίες του 28ου ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, δια των αντιπροσώπων της.


 







ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

29ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. – Συγκρότηση σε σώμα νέου Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network