Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάντηση της Ένωσής μας με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.

Αριθμ. Πρωτ.: 95/2019                   Θεσσαλονίκη, 22 Νοεμβρίου  2019 


Θέμα: «Συνάντηση της Ένωσής μας με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ».


Την Παρασκευή, στις 22 Νοεμβρίου 2019, η Ένωσή μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ψαρογιάννης Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Κουκουφίκης Σταύρος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μουρατίδης Χαράλαμπος, καθώς και ο Αναπλ. Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της  Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Πολίτης Ιωάννης.


Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που δύνανται να ενισχύσουν το αξιόμαχο των Υπηρεσιών και που αφορούν το εργασιακό περιβάλλον όλων των συναδέλφων της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, τέθηκαν θεσμικά θέματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς και Ανθυπαστυνόμους, θέματα που άπτονται της υπηρεσιακής τους καθημερινότητας, αφορώντας κυρίως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τον τρόπο δράσης των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Αστυνομικούς (π.χ. υπηρεσίες υγείας,  στρατιωτικό νοσοκομείο 424 κ.α.) και κατ  επέκταση στα Σώματα Ασφαλείας.


Ακόμη, συζητήθηκαν ουσιαστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το Σώμα, αλλά και σε προβλήματα τα οποία έχουν διογκωθεί τα τελευταία χρόνια, ως απόρροια της παρατεταμένης περιόδου κρίσης.


Ο κ. Αρχηγός, αφού άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της Ένωσής μας, μας εξέπληξε θετικά, καθώς έδειξε να έχει βαθιά επίγνωση όλων των παθογενειών του Σώματος αλλά και των καθημερινών υπηρεσιακών προβλημάτων, με πρόδηλο το ενδιαφέρον να τεθούν, τουλάχιστον, οι βάσεις για την σταδιακή επίλυση τους. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη επικέντρωσης των διοικούντων, στην ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας -με γνώμονα την αποτελεσματικότητα- και όχι στην τυχόν επανάπαυση που προσφέρουν τα στείρα αριθμητικά - στατιστικά δεδομένα.


Ολοκληρώνοντας, από την εν λόγω συνάντηση προέκυψε σαφέστατα ότι ο κ. Αρχηγός διαθέτει επιχειρησιακό σχέδιο, ρεαλιστικό πλάνο, αλλά και όραμα για το μέλλον του Σώματος. Εξάλλου, όπως ο ίδιος ανέφερε, από την ανάληψη των καθηκόντων του έχει εκκινήσει καινοτόμες πρωτοβουλίες,η υλοποίηση των οποίων θα προσδώσει αποτελεσματικότητα στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και θα τονώσει το ηθικό του έμψυχου δυναμικού της, αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που είναι και το ζητούμενο.  


Από πλευράς μας, του ευχηθήκαμε για την επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδίου του και ότι εμείς ως Ένωση, με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στην ηγεσία του Σώματος αλλά και προς όλα τα μέλη μας, θα σταθούμε αρωγοί και υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας συνδράμοντας θετικά με κάθε μέσο.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας, Γιαρισκάνης Πέτρος

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Ευχές για τη γιορτή της μητέρας

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επίσκεψη της Ένωσής μας στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος – Παράδοση ηλεκτρονικού υπολογιστήΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network