Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ενημέρωση σχετικά με το νέο φημολογούμενο μισθολόγιο και παραδείγματα



Το τελευταίο χρονικό διάστημα και κατά το μέσον του καλοκαιριού , έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά άρθρα με έγγραφα τα οποία αναφέρονται στο νέο μισθολόγιο των ειδικών μισθολογίων , το οποίο ετοιμάζεται από την κυβέρνηση , φυσικά για μία ακόμη φορά χωρίς την παρουσία των συνδικαλιστικών εκπροσώπων . Με μία πρώτη ανάλυση όλων αυτών οφείλουμε να δώσουμε σε όλο το ένστολο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας μία πρώτη εικόνα για τον Αρμαγεδδώνα , ο οποίος πρόκειται να επακολουθήσει έως το τέλος του 2016.
Οι επί μέρους αναλύσεις πινάκων , που δημοσιεύτηκαν , δείχνουν ότι οι μειώσεις των μικτών αποδοχών , στο σύνολο του προσωπικού , χωρίς τον υπολογισμό των επιδομάτων πενθήμερης εργασίας και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (νυχτερινά) θα έχουν έναν μέσο όρο τουλάχιστον τριακοσίων πενήντα (350 €) ευρώ .
Επί παραδείγματι , Αστυνόμος Α΄ με είκοσι πραγματικά έτη και βασικό μισθό 2/3 Αστυνομικού Υποδιευθυντή ,έγγαμος με δύο παιδιά , θα έχει ως προσωπική διαφορά το ποσό των 277,25 ευρώ .
Επίσης , Αστυνόμος Β΄ με δεκαπέντε πραγματικά έτη Υπηρεσίας , άγαμος και βασικό μισθό Αστυνόμου Α΄ , θα έχει ως ‘’Προσωπική διαφορά’’ το ποσό των 186,44 ευρώ .
Τέλος , Ανθυπαστυνόμος με δεκαπέντε έτη Υπηρεσίας , βασικό 2/3 Υπαστυνόμου Α΄ και ένα τέκνο θα έχει ως ‘’Προσωπική διαφορά’’ το ποσό των 470,88 ευρώ .

Βέβαια οι καθαρές αποδοχές δεν πρόκειται να μειωθούν σε σχέση με το σημερινό τους ύψος . Αύξηση όμως , έστω και του ενός ευρώ , θα δει κάποιος , εφόσον με το συμπλήρωμα των δυετιών (κλιμάκιο) πλέον φτάσει και ξεπεράσει το ποσό της ‘’Προσωπικής διαφοράς’’ .Σε αυτό το σημείο όμως γεννούνται και τα εξής ερωτήματα :Ποιος διασφαλίζει την μη περαιτέρω περικοπή του επιδόματος της ‘’Προσωπικής Διαφοράς ‘’ ; Επιπροσθέτως και μέσω τον απορρήτων εγγράφων που διέρρευσαν από το Υ.Π.ΕΘ.Α , το νέο μισθολόγιο θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στον νέο Ασφαλιστικό Νόμο , καθότι πιθανόν το επίδομα ‘’προσωπικής διαφοράς’’ , όπως άλλωστε αναφέρεται και στο άρθρο 27 του νέου μισθολογίου του Δημοσίου τομέα , δεν θα υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις .Επίσης , το εν λόγω επίδομα , πιθανότατα , δεν θα προσμετράτε στον υπολογισμό των μέσων όρων των μισθοδοσιών σύμφωνα με τον Ν.4387/16 . Τέλος , οι περικοπές θα καταστούν ακόμη μεγαλύτερες , καθότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και το νέο βαθμολόγιο το οποίο επιμηκύνει τα έτη παραμονής των αξιωματικών στους βαθμούς , ώστε να συμπληρωθούν τα συντάξιμα έτη . Ποιός λοιπόν θα μας διασφαλίσει τις συντάξεις και την βιωσιμότητα των Ταμείων ; Ποιος θα εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση του Έλληνα Αστυνομικού ;
Το πάγωμα των μισθών για δύο έτη , το οποίο είχε προαναγγελθεί και το οποίο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους αυτήν την στιγμή φαντάζει ως το λιγότερο επαχθές μέτρο .Γιατί ; Διότι για να υπάρξει αύξηση με βάση τα ανωτέρω στο προσωπικό θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δέκα έτη σε κάποιες βαθμίδες. Κάποιοι άλλοι ίσως να μην δουν ποτέ ξανά αύξηση δεδομένου ότι πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση .
Τα ανωτέρω αναφέρονται ως μία προσπάθεια επαγρύπνησης του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας , μιας και ήδη σιγοψιθυρίζεται ότι το στράτευμα ζητά ξεχωριστό μισθολόγιο , πιθανόν ακόμη , διότι σύμφωνα με τον Υ.Π.Ε.Θ.Α. τα ισοδύναμα για αυτούς έχουν βρεθεί .
Για τα Σώματα Ασφαλείας όμως κύριοι κυβερνώντες από πού θα βρεθούν τα ισοδύναμα ; Από τις προσφερόμενες , με πολύ μόχθο και προσωπικές ενέργειες των συναδέλφων , υπηρεσίες για την Ασφάλεια του πολίτη ; Ή ακόμη για μία φορά από το πενιχρό μισθολόγιο , μη σεβόμενοι φυσικά και καταπατώντας τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ; Πότε επιτέλους θα πάρετε και εσείς μια ξεκάθαρη θέση σε όλα αυτά ; Τώρα περιμένετε κύριοι του Υπουργείου μας μετά από τόσες ημέρες και ενώ το Υ.Π.ΕΘ.Α. έχει κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με την Ηγεσία του στρατεύματος για το ζήτημα αυτό , να μάθετε το τι προβλέπεται για το μισθολόγιο ;
Ως Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας , επί ευκαιρίας της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο , καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α να συνεδριάσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσία για το τόσο μεγάλο ζήτημα το δυνατόν περισσοτέρων Προεδρείων των πρωτοβαθμίων Ενώσεων , ώστε να καταγραφούν πλέον οι περαιτέρω δυναμικές κινήσεις εναντίον της λαίλαπας η οποία έρχεται .
Ουδείς δεν πρέπει να ισχυρίζεται πλέον ότι δεν ήξερε τι ερχόταν …!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΜΟΥΡΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ



ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β.Ε. - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας Τριανδρίας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network