Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επίσκεψη της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας στη Δ.Α. Χαλκιδικής




Την Πέμπτη 07 Ιουλίου 2016 το Προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με εκλεγμένο Αντιπρόσωπό της στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α., επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο. Κατά την επίσκεψη μας στην έδρα της ανωτέρω Διεύθυνσης, μας υποδέχθηκαν ο Διευθυντής, ο Αναπληρωτής Διευθυντής, καθώς και Αξιωματικοί – Διοικητές των Τμημάτων της Διεύθυνσης. Αρχικά, συνομιλήσαμε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ταξίαρχο κ. ΤΖΟΥΜΑΪΛΗ Θεολόγο, ο οποίος μας επισήμανε τα προβλήματα που υφίστανται, αυτήν την περίοδο, στον Νομό. Αναφέρθηκε το ζήτημα των Σκουριών, το οποίο, παρόλο που δεν απασχολεί την επικαιρότητα, συνεχίζει να παρακολουθείται στενά από τη Διεύθυνση με δυνάμεις προερχόμενες αποκλειστικά και μόνο από τον Νομό, ώστε να μην επαναληφθούν γεγονότα προηγούμενων ετών. Επιπρόσθετα, ζητήθηκε η παρέμβαση της Ένωσής μας στο θέμα των οχημάτων και ιδίως αυτών που καλύπτουν το ¶γιον Όρος. Η περιοχή του Αγίου Όρους είναι δύσβατη και απαιτεί σύγχρονα οχήματα, τύπου JEEP, ώστε το προσωπικό να εκτελεί τα καθήκοντά του με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και να συνοδεύει πομπές επισήμων προσώπων. Τέλος, επισημάνθηκε η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση προς όφελος, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των τουριστών, οι οποίοι κατακλύζουν την περιοχή τους θερινούς μήνες.
Από την πλευρά της Ένωσής μας επισημάνθηκε το αίτημά μας προς τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, αναφορικά με την περαιτέρω ενίσχυση της Δ.Α. Χαλκιδικής για τους θερινούς μήνες, η οποία και επετεύχθη με την έκδοση σχετικής διαταγής, σύμφωνα με την οποία η τοπική Διεύθυνση ενισχύθηκε με επιπλέον εννέα Αστυνομικούς, φτάνοντας έτσι στον συνολικό αριθμό ενισχυτικής δύναμης των τριάντα εννέα (39) ατόμων.
Ακόμη, συζητήθηκε και έγινε απολύτως αντιληπτό ότι η Δ.Α. Χαλκιδικής χρήζει ενίσχυσης ενός τουλάχιστον Ανώτατου Αξιωματικού, καθόσον από το 2013 και έπειτα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει συνεχώς, από όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με απόσπαση τριών (03) μηνών, Ανώτατους Αξιωματικούς, οι οποίοι, παρά την καλή θέληση τους, δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Στη συνέχεια, προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν Αξιωματικοί του Νομού, οι οποίοι με την σειρά τους εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, όσον αφορά τις δαπάνες για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών τους, καθώς η καλή πρόθεση, για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων, δεν επαρκεί πάντοτε.
Τέλος, απαντήθηκαν από το προεδρείο θέματα σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νόμο, καθώς και θέματα που αφορούν το νέο σύστημα αξιολόγησης, κρίσεων - προαγωγών των Αξιωματικών, το οποίο προωθείται το τελευταίο διάστημα.
Η Ένωσή μας, υποσχέθηκε την μεταβίβαση των προβλημάτων και των προβληματισμών, καθώς και την προσπάθεια επίλυσης αυτών, όντας συνεχώς και αδιαλείπτως στο πλευρό όσων συναδέλφων το έχουν ανάγκη.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΟΥΡΑΣ ΚΛ.




ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας Τριανδρίας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών

Η Ένωσή μας στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Τούμπας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network