Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συμμετοχή Ελλήνων Αστυνομικών σε Διεθνείς Οργανισμούς Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - FRONTEX.

Αριθμ. πρωτ.:   192/2024                                    Θεσσαλονίκη 26 Ιουνίου 2024


Θέμα: «Συμμετοχή Ελλήνων Αστυνομικών σε Διεθνείς Οργανισμούς Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - FRONTEX». 

Την προσεχή Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, οι επιτυχόντες Έλληνες αστυνομικοί σε διεθνείς Οργανισμούς Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής (Frontex) αναμένουν την ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας με τα παράλληλα έγγραφα εκ του Αρχηγείου, προκειμένου αφενός μεν να μεταβούν στην Ευρώπη και αφετέρου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Ενώ, λοιπόν, έχουμε φτάσει τρεις ημέρες πριν οι συνάδελφοί μας αναχωρήσουν για το διεθνή οργανισμό στην Ευρώπη, το Αρχηγείο δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση των απαραίτητων εγγράφων - διαταγών. Αυτό έχει ως συνέπεια αφενός να έχει δημιουργηθεί μια αναταραχή στους κύκλους των επιτυχόντων συναδέλφων αλλά και μια καχυποψία ότι υφίσταται πρόθεση από το Αρχηγείο να μην επιτραπεί στους Έλληνες αστυνομικούς να μεταβούνε στους διεθνείς οργανισμούς. Παράλληλα στους κύκλους της Αστυνομίας έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι υπάρχει η πρόθεση και η βούληση για την υιοθέτηση τρόπου ώστε να μην επιτρέπεται στους Έλληνες συναδέλφους η μετάβαση και συμμετοχή τους στους διεθνείς οργανισμούς.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες, τους τελευταίους εννέα μήνες, έχουν μεταβεί δύο και τρεις φορές στη Βαρσοβία όπου βρίσκεται η έδρα της Frontex, προκειμένου να συμμετάσχουν στις απαραίτητες εξετάσεις, καλύπτοντας τα έξοδα από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Έχουν προετοιμαστεί και διαβάσει για να επιτύχουν, περνώντας από αντίστοιχες αθλητικές, ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις. Επιπλέον, έχουν προβεί σε σημαντικές αλλαγές αναφορικά με τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, όπως για τα παιδιά τους, με εγγραφή σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού και τις συζύγους εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, που είτε παραιτήθηκαν, είτε μπήκαν σε καθεστώς αναστολής - συμφωνίας με εργοδότες, διότι η ενημέρωση που είχανε, ως επιτυχόντες, ήταν περί βέβαιης μετάβασής τους στο εξωτερικό.


Κύριε Αρχηγέ,

προκειμένου αφενός να μην πληγεί η αξιοπιστία, το κύρος και η εμπιστοσύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και αφετέρου να μην υπάρξει αδικία σε βάρος των Ελλήνων επιτυχόντων συναδέλφων, παρακαλούμε όπως άμεσα προβεί το Αρχηγείο στην έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων, ούτως ώστε η συγκεκριμένη σειρά επιτυχόντων να μεταβεί στους Οργανισμούς που έχουν επιτύχει και να αναλάβουν τα καθήκοντα τους, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τον αγώνα και την επιλογή τους, μεταξύ χιλιάδων άλλων Ευρωπαίων συμμετεχόντων στις εξετάσεις. Η επιλογή των συναδέλφων μας αποτελεί διαφήμιση για την ποιότητα του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. και όχι δυσφήμιση.


Το Προεδρείο της Ένωσης

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος Πολίτης Ιωάννης

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μουρατίδης Χαράλαμπος

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος

Ο Ταμίας Μπάμπαλης Εμμανουήλ

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κουκουφίκης Σταύρος

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παπανικολάου Δημήτριος

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Συκεών- Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επιστολή Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για την εκλογική αποζημίωση των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου

Δωρεάν Ετήσιες Συνδρομές στη ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ για τα μέλη της Ένωσής μας

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς – Παράδοση επαγγελματικών επίπλων γραφείουΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network