Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Χαιρετισμός - Ομιλία του προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας στο 25ο τακτικό-εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.A.



Την 09-10/12/2015 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο ‘ ΤΙΤΑΝΙΑ’, το 25ο τακτικό-εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, των εκπροσώπων στα συμβούλια μεταθέσεων και στο ΤΕΑΠΑΣΑ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Ψαρογιάννης, κατά την ομιλία του, επικεντρώθηκε σε δύο επίκαιρα, όπως τόνισε, θέματα που απασχόλησαν την ένωσή μας. Το πρώτο ήταν το προσφυγικό και συγκεκριμένα η κατάσταση που επικρατούσε στο Κιλκίς. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στην παραμεθόριο περιοχή της Ειδομένης, σε ένα μη θεσμοθετημένο σημείο εισόδου-εξόδου , οι συνάδελφοι και οι ιδίως οι βαθμοφόροι κλήθηκαν να λειτουργήσουν κάτω από ένα καθεστώς ασάφειας, ως προς την στάση που θα έπρεπε να τηρούν οι δυνάμεις. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι « Η αστοχία της πολιτείας στην εφαρμογή μιας αξιόπιστης μεταναστευτικής πολιτικής δεν πρέπει να παρουσιάζεται ως έργο που ανάγεται στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας » και πως απαιτείται εκ μέρους της πολιτείας μία αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική, η οποία θα διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους μη νόμιμους μετανάστες. Το δεύτερο ήταν το θέμα της Αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Σώματος όσον αφορά την περιφέρεια μας. Για το ζήτημα αυτό ανέφερε ότι η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος θα πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην καλύτερη και ουσιαστικότερη αστυνόμευση. Ενδεικτικά, τόνισε ότι είναι λάθος η συνένωση των αστυνομικών τμημάτων του Πλατείας Δημοκρατίας, της Άνω Πόλης και του Λευκού Πύργου καθώς επρόκειτο για το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ ‘ Άξιον απορίας’ χαρακτήρισε την κατάργηση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας και τη συνένωση του με το Αστυνομικό τμήμα, ως μεικτό. Ολοκληρώνοντας, συνεχάρη τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κο Ιωάννη Κατσιαμάκα για την έκδοση του βιβλίου της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. ‘’Το χρονικό του συνδικαλισμού των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ‘’, καθώς για πρώτη φορά θα αποτυπώνεται σε γραπτό λόγο η ιστορία του συνδικαλισμού των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τέλος, όσον αφορά την εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 3 συνδυασμοί, ενώ τα αποτελέσματα με τους ψήφους που έλαβαν ήταν τα εξής: ΕΣΚΑ: 77 (72,65%), Συνεργασία ΑΚΙΔΑ- ΝΕΣΠΑΑ: 21 (19,81%), Νέα ΠΝΟΗ: 8 (7,54%)



ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Επάνδρωση διοικήσεων νησιωτικών προορισμών από στελέχη περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου Αναλήψεων - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Συγχαρητήρια Επιστολή στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network