Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανακοίνωση για την Ειδομένη



Το Σάββατο 28-11-2015 το προεδρείο της Ένωσής μας μαζί με εκλεγμένους αντιπροσώπους και ένα μέλος του προεδρείου της ομοσπονδίας, μετέβησαν στον ακριτικό οικισμό της Ειδομένης του Δήμου Παιονίας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κιλκίς. Σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης και στο Α.Τ. Πολυκάστρου Κιλκίς, συζητήθηκαν με τους συναδέλφους «πρώτης γραμμής» τα προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι και καλούνται να επιλύσουν. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Κιλκίς, καθώς και με πολιτικούς φορείς του νομού, ήτοι με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ Θεόδωρο και το βουλευτή της Ν.Δ. κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ Γεώργιο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Ειδομένης, την οποία και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι.
Δυστυχώς, στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων, επιβεβαιώνεται μία κατάσταση που όλοι γνωρίζουν, όλοι ψιθυρίζουν αλλά κανείς δεν τολμά να διαχειριστεί. Η περιοχή έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη και παράλληλα σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Η κατάσταση, τις τελευταίες μέρες, έχει επιδεινωθεί καθώς η γειτονική χώρα δεν επιτρέπει τη διέλευση σε ανθρώπους που προέρχονται από μη εμπόλεμες ζώνες, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε κατόχους Συριακών, Αφγανικών και Ιρακινών διαβατηρίων. Συνέπεια αυτού είναι η υπερσυγκέντρωση χιλιάδων προσφύγων με αποτέλεσμα να μην εκλείπουν και φαινόμενα ποινικά κολάσιμων πράξεων. Η παραμονή των προσφύγων και η συσσώρευση του πληθυσμού αυτού, στην παραμεθόριο αυτή περιοχή, είναι μία κατάσταση που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι Αστυνομικές δυνάμεις. Σε όλα αυτά, οι συνάδελφοι καλούνται να λειτουργήσουν κάτω από ένα καθεστώς ασάφειας, ως προς την στάση που θα πρέπει να έχουν μπροστά στην πρωτοφανή αυτή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κατάσταση.
Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στη διαχείριση μίας κρίσης δεν ΠΡΕΠΕΙ να παρουσιάζεται ως έργο που ανάγεται στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας.
Η ένωσή μας, προκειμένου να προασπίσει και να διαφυλάξει τα μέλη μας, εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής παρέμβασης, αναφορικά με τη νομιμότητα ή μη του όλου εγχειρήματος, σε συνεννόηση με την Τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.



ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β.Ε. - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας Τριανδρίας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network