Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Ένωσή μας στη νέα κλειστή Δομή Φύλαξης Μεταναστών στην περιοχή Κλειδί του νομού Σερρών



.

Αριθμ. Πρωτ.: 26/2020                    Θεσσαλονίκη,   23  Μαρτίου 2020


Θέμα: «Η Ένωσή μας στη νέα κλειστή Δομή Φύλαξης Μεταναστών στην περιοχή Κλειδί του νομού Σερρών».


Η Ένωσή μας, το Σάββατο 21-3-2020, εκπροσωπούμενη από τον Γεν. Γραμματέα Γιαρισκάνη Πέτρο και τον Ταμία Μπάμπαλη Εμμανουήλ, βρέθηκε στη νέα κλειστή Δομή Φύλαξης Μεταναστών, στην περιοχή Κειδί του νομού Σερρών, κατά την μεταφορά 598 παράνομων μεταναστών από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.


Η λειτουργία της δομής στην περιοχή αποτελεί ένα επιπρόσθετο βάρος στους συναδέλφους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, η οποία, με παρούσα δύναμη που ήδη υπολείπεται της οργανικής της, καλείται τώρα να αναλάβει και την φύλαξη του εν λόγω κλειστού κέντρου κράτησης.


Από καταγγελίες των μελών μας στο νομό Σερρών, αλλά και από δική μας επιτόπια αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος, υποδομικά και χωροταξικά, παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις. Ελλείψεις, επίσης, υφίστανται στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται για την λειτουργία μίας κλειστής φυλασσόμενης, από την Αστυνομία, δομής και όλα αυτά διογκώνεται υπό το πρίσμα του κινδύνου εξάπλωσης του Κορονοϊού.


Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε κατόπιν πρότασης του Δήμου Σιντικής και ενέργειες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ η Αστυνομία στην οποία ανατέθηκε η φύλαξη, δεν ερωτήθηκε και δεν γνωμοδότησε ΟΥΤΕ ως προς τις συνθήκες φύλαξης.


Η Ένωσή μας συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μικρό Δημήτριο, από τον οποίο ζητήθηκε να διασφαλιστούν, τουλάχιστον, οι συνθήκες υγιεινής, για τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία στην Δομή, γεγονός που προέχει αυτή τη στιγμή, καθώς και ο επιπλέον εφοδιασμός τους με υγειονομικό εξοπλισμό.


Αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια στα μέλη μας και σε όλους τους συναδέλφους της Δ.Α. Σερρών, οι οποίοι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, με την αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλειά τους αναδεικνύουν για ακόμη μία φορά τον επαγγελματισμό του Έλληνα Αστυνομικού, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και την επικινδυνότητα, αυτή τη φορά και της ίδιας τους της υγείας, υπερβάλλουν εαυτό, προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε όλα τα “μέτωπα” στεκόμενοι επάξια στο ύψος των περιστάσεων.


Η Ένωσή μας, αφουγκραζόμενη τις υπηρεσιακές ανάγκες άμεσης ενίσχυσης της Δ.Α. Σερρών, με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού, έχει ήδη ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση και βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και με το Αρχηγείο.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας, Γιαρισκάνης Πέτρος






ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Συγχαρητήρια ανακοίνωση στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους

Ε.Σ.Κ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας : Οι δράσεις, ως Προεδρείο, κατά την περασμένη θητεία

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network