Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης»



.

Η Ένωσή μας συγχαίρει τους συναδέλφους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και μεθοδικής έρευνας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν υπόθεση ανθρωποκτονίας 59χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, ο οποίος αγνοούνταν από την περιοχή της Χαλάστρας από τον Νοέμβριο του 2016.


Αναλυτικότερα.


Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγου Νικόλαου Ζησιμόπουλου:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα.

Κρίνεται σημαντική η παρουσία σας σήμερα εδώ, καθώς είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε τις εξελίξεις σχετικά με υπόθεση εξαφάνισης του 59χρονου ημεδαπού επιχειρηματία από την περιοχή της Χαλάστρας, που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο από το Νοέμβριο του 2016.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε χθες (30-05-2019) ενταφιασμένη η σωρός του εξαφανισθέντα, σε αγροτική έκταση στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ανθρωποκτονία με δράστη 46χρονο ημεδαπό άντρα ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θα σας αναφέρει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Α/ΒΆ Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Δηλώσεις Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Α/ΒΆ Χρήστου Δημητρακόπουλου:

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι.

Σήμερα κλείνει ένας κύκλος ερευνών για τον εντοπισμό 59χρονου ημεδαπού που είχε εξαφανιστεί το Νοέμβριο του 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας.

Η υπόθεση αφορά σε ανθρωποκτονία, την οποία εξιχνίασαν, στο πλαίσιο ερευνών, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Αναλυτικότερα, χθες (30-05-2019), αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, έχοντας επικεντρώσει τις έρευνές τους σε αγροτική έκταση του χωριού Ανατολικό Θεσσαλονίκης, ζήτησαν τη συνδρομή και τη συνεργασία ομάδας επιστημόνων - ερευνητών του ΑΠΘ για την εξερεύνηση του υπεδάφους με εξειδικευμένη μέθοδο.

Υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας, πραγματοποιήθηκε γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση πέραν των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη. Αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός φορτηγού οχήματος του θύματος σε βάθος και μάλιστα σε θέση ανατροπής.

Εξεταζόμενος ο δράστης, ομολόγησε την πράξη του, ενώ υπέδειξε σημείο πλησίον του ανευρεθέντος οχήματος, όπου είχε ενταφιάσει τη σωρό του εξαφανισθέντα, η οποία εντοπίστηκε και ανασύρθηκε έπειτα από εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε με σκαπτικό μηχάνημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

πηγή astynomia.gr






ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β.Ε. - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network