Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

« Επίσκεψη του Προεδρείου της Ένωσής μας στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης»



.

Αριθμ.Πρωτ.: 27/2019                  Θεσσαλονίκη 27 Μαΐου 2019


Θέμα: « Επίσκεψη του Προεδρείου της Ένωσής μας στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης».


Την Παρασκευή, στις 24 Μαΐου 2019, το Προεδρείο της Ένωσή μας, πραγματοποίησε συνάντηση με το Διοικητή του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης,  Ταξίαρχο (ΥΙ) κο Ιωσηφίδη Μιχαήλ.


Η Ένωσή μας, αφού ευχαρίστησε αρχικά το Διοικητή για τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, από το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έθεσε το ζήτημα της έκδοσης του απαιτούμενου παραπεμπτικού, από το Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, για την εξέταση των Αστυνομικών από Ιατρούς με ειδικότητες, που δεν υπάρχουν στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης.


Επίσης, αναφερθήκαμε στο άρθρο4της εφαρμοστικής συμφωνίας, που αφορά τους όρους της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης των στελεχών της ΕΛΛ.ΑΣ. και των μελών των οικογενειών τους και υπεγράφη μεταξύ των  υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Τονίσαμε και επιμείναμε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα επέκτασης του θεσμού του περιφερειακού ιατρείου και στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. Θεσσαλονίκης, όπως εξάλλου προβλέφθηκε σχετικά με το 401 στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η εν λόγω τροποποίηση θα δώσει τη δυνατότητα στους συνάδελφους να μπορούν να προσέρχονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο, χωρίς παραπεμπτικό από τα πολυιατρεία, καθώς η διαδικασία αυτή θα γίνεται από το υγειονομικό προσωπικό, που θα στελεχώνει το εν λόγω γραφείο. Επίσης, τονίστηκε εκ νέου η ανάγκη να τροποποιηθεί και η σχετική διάταξη, περί των προστατευομένων μελών, ούτως ώστε να μην υπάρχει αποκλεισμός στο δικαίωμα εισαγωγής και περίθαλψης για τους γονείς των Αστυνομικών, σε αντίθεση με ότι ισχύει στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.


Εκ μέρους του κ. Ταξιάρχου εκφράστηκε η βούληση για την επίλυση των όποιων δυσλειτουργιών προκαλεί η υποχρεωτική, από πλευράς του Κ.Ι.Θ., έκδοση του παραπεμπτικού, προκειμένου οι Αστυνομικοί να μπορούν να προσέρχονται στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε., ενώ για την εφαρμοστική συμφωνία ανέφερε πως ήδη, από πλευράς της διοίκησης του 424 Γ.Σ.Ν.Ε., έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να παραχωρήσει τον αναγκαίο χώρο και εξοπλισμό στο υγειονομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον του ζητηθεί.


Η Ένωσή μας, ευελπιστώντας στην καταλυτική παρέμβαση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας έχει προβεί στην αποστολή των σχετικών προτάσεων, τόσο για την τροποποίηση της σχετικής διάταξης, ώστε να επεκταθεί ο θεσμός του περιφερειακού ιατρείου και στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε., όσο και για τη δυνατότητα συμμετοχής στην ενδονοσοκομειακη περίθαλψη των γονέων των στελεχών της ΕΛΛ.ΑΣ, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο μόνο ως αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, προς τους συναδέλφους, μπορεί να θεωρηθεί.  


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος


 





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη της Ένωσής μας στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών

Η Ένωσή μας στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Τούμπας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network