Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στην Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος»



.

Η Ένωσή μας συγχαίρει τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, για την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία, που αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, η οποία διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα.


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου


Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα


Σε αποθηκευτικό χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια τσιγάρα και πάνω από 8,6 τόνοι λαθραίου καπνού


Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι υπολογίζονται συνολικά (5.791.686,29) ευρώ


Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν, στη χώρα μας και στο εξωτερικό, μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων.


Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Μαΐου 2019, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, τρεις ημεδαποί και αλλοδαπός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία - περιλαμβάνει έναν ακόμα συνεργό τους - για σύσταση συμμορίας, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.


Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, διακριβώθηκε ότι οι δράστες, από τον Μάρτιο του 2018, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων και την αποφυγή καταβολής ανάλογου νόμιμου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβάρυνσης, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο αλλά και τις παθούσες εταιρείες καπνικών προϊόντων.


Για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, που είχε νοικιάσει συνεργός της οργάνωσης, ενώ τα λοιπά μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με τη συντήρηση και τον ανεφοδιασμό του με καπνικά προϊόντα.


Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες κατά την κίνησή τους από και προς τον παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας μηχανισμούς απενεργοποίησης συσκευών εντοπισμού θέσης (GPS) και πινακίδες κυκλοφορίας αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ εντός της αποθήκης εντοπίστηκε μηχανισμός απενεργοποίησης συσκευών παρακολούθησης και κλειστό εσωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης.


Κατά την έρευνα στον προαναφερόμενο αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


-(924.000) πακέτα τσιγάρων, ήτοι (18.480.000) τεμάχια τσιγάρων, διάφορων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης,


-(173.046) συσκευασίες καπνού διάφορων επωνυμιών, οι οποίες δεν έφεραν την ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, συνολικού βάρους (8.652,3) κιλών,


-(3) οχήματα, ένα φορτηγό (τράκτορας με επικαθήμενο) και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας,


-συσκευή καταγραφής εικόνας, (3) ψηφιακές κάμερες και (2) οθόνες,


-(4) μηχανισμοί απενεργοποίησης συσκευών εντοπισμού θέσης (GPS),


-κλαρκ και δύο ηλεκτρικά ανυψωτικά μηχανήματα,


-(8) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (705) ευρώ.


Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι υπολογίζονται συνολικά (5.791.686,29) ευρώ.


Τα σχετικά με την λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων κατασχεμένα αντικείμενα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Θεσσαλονίκης για τον ακριβή προσδιορισμό των δασμών, ενώ τα κατασχεμένα αυτοκίνητα θα αποσταλούν στο Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης.


Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Πηγή astynomia.gr


http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=86648&Itemid=2273&lang=





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη της Ένωσής μας στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών

Η Ένωσή μας στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Τούμπας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network