Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανακοίνωση για την Εκλογική αποζημίωση



.

Μετά τη δημοσιοποίηση στο χθεσινό ΦΕΚ(1696/15-5-2019) του ύψους της εκλογική αποζημίωσης για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές, η οποία θα ανέρθει στα 215 Ευρώ μεικτά, ήτοι 165 Ευρώ περίπου καθαρά, οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:


1. Σύμφωνα με τις Διατάξεις του άρθρου 131 παρ. 7 του πδ96/2007(Α-116) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 19 παρ.10 του ν. 4071/2012(Α-85) στους λειτουργούς και υπαλλήλους ………που αποδεδειγμένα απασχολούνται για την προπαρασκευή και την διεξαγωγή των Βουλευτικών, Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών και των Ευρωεκλογών…………….χορηγείται ειδική εκλογική αποζημίωση, το ύψος και ο τρόπος καταβολής της οποίας καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.


2. Στην ίδια ως άνω ρύθμιση προβλέπεται ότι για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10.000.000 Ευρώ.


3. Μετά την παραπάνω νομοθετική πρόβλεψη θα περίμενε κανείς, όπως άλλωστε ρητά αναφέρεται, το ύψος της δαπάνης για την χορήγηση της εκλογικής αποζημίωσης να αφορά την κάθε μια ξεχωριστή εκλογική διαδικασία και όχι την συνολική αντιμετώπιση αυτής ως δηλαδή μιας. Δηλαδή τρεις εκλογικές διαδικασίες και άρα θα έπρεπε να δοθούν 30.000.000 Ευρώ και όχι 13.446.000 Ευρώ, όπως τελικά καθορίστηκε, που θα σήμαινε 500¤ περίπου καθαρό ποσό για τον κάθε αστυνομικό, όπως άλλωστε είχαμε ζητήσει με την υπΆ αριθ. 18-2019 από 7-5-2019 ανακοίνωσή μας.


Συνάδελφοι,


Το ένστολο προσωπικό για μία ακόμα φορά καθίσταται «φτωχός συγγενής» παρότι αναλαμβάνει το μεγαλύτερο βάρος των εκλογικών διαδικασιών (φρουρές εκλογικών τμημάτων, επιδόσεις διορισμών εφορευτικών επιτροπών, διασφάλιση της τάξης στα εκλογικά κέντρα, στις δημόσιες συγκεντρώσεις κ.λ.π.)


Ως πότε θα συνεχίζεται ο εμπαιγμός;  


Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α

Ο Πρόεδρος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

Ο Γενικός Γραμματέας ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

πηγή poaxia.gr





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Προσφορά των super market " ΚΡΗΤΙΚΟΣ " για τα μέλη της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Τρόπος παραλαβής εκπτωτικών καρτών

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Συνδιοργάνωση ημερίδας από την Ένωσή μας, το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υ.Α.Ο.Ε. και τον διεθνή μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό οργανισμό Α21







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network