Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η ισχύς εν τη Ενώσει



.

Με εύλογη έκπληξη και απορία παρακολουθούμε δηλώσεις επί δηλώσεων κυβερνητικών και άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου, ωσάν η τελευταία απόπειρα δολοφονίας των συναδέλφων μας Λιμενικών, καθώς και του εισαγγελικού λειτουργού που επόπτευε την όλη επιχείρηση, να ήταν κάτι το πρωτοφανές και το απίστευτο σε μια χώρα που όλες οι κρατικές υπηρεσίες λειτουργούν στην εντέλεια και οι δείκτες ανομίας και παραβατικότητας μόλις που καταγράφονται στις στατιστικές…


Αιδώς Αργείοι! Όταν εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε το άβατο των Εξαρχείων και τη θρασύτητα με την οποία ομάδες εγκληματικών, φασιστικών στοιχείων επιδίδονται σε καταστροφές και απόπειρες δολοφονίας αστυνομικών, εισπράττουμε, ανάλογα με την προέλευση των κριτών μας, είτε αποδοκιμασίες είτε επιδοκιμασίες, αλλά όταν φτάνει η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων, ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη να επιλύσει το σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα.


Είχε και έχει η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα γενικότερα όλο το περιθώριο να δώσουν στις διωκτικές αρχές τις απαιτούμενες εγγυήσεις και τα διαθέσιμα μέσα ώστε αυτές ανεπηρέαστα να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους, όπως το πράττουν καθημερινά σε δεκάδες άλλες επικίνδυνες αποστολές σε ξηρά και θάλασσα. Το έχουμε επισημάνει πολλάκις με αφορμή ουκ ολίγα επεισόδια του ίδιου φαύλου κύκλου βίας και ανομίας στην ίδια περιοχή. Το γεγονός ότι δεν ιδρώνει πλέον κανενός το αφτίστην κυβέρνηση, μόνο περίεργους συνειρμούς προκαλεί πλέον σε κάθε ένστολο που προτάσσει ανυπεράσπιστος τα στήθη του στους κινδύνους και επιβιώνει χάρη στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει.


Ως Ομοσπονδίες, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον εισαγγελικό λειτουργό και τους συναδέλφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή που βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης και τους συγχαίρουμε για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που υπέδειξαν, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα με σοβαρότητα και αποφασιστικότηταχωρίς εσωστρεφείς συμπεριφορές.


Το ζητούμενο είναι η αφύπνιση της πολιτείας, που εξακολουθεί να κάνει πως δεν βλέπει το υπαρκτό πρόβλημα του άβατου των Εξαρχείων και τα συσσωρευμένα προβλήματα των διωκτικών αρχών σε όλη την επικράτεια.


Αυτήν την αγωνία εκφράζουμε και στον κοινό αγώνα που κάνουμε, καλούμε κάθε ενεργό πολίτη να συμβάλλει κι αυτός από την πλευρά του, απαιτώντας από την πολιτεία την ουσιαστική θωράκιση όλων των αρχών ασφαλείας της χώρας μας.


ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ


Π.Ο.ΑΞΙ.Α.  

ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

Π.Ε.Α.Λ.Σ.

ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος

πηγή poaxia.gr





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας Τριανδρίας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών

Η Ένωσή μας στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Τούμπας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network