Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάντηση της Ένωσής μας με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ανδρικόπουλο Αριστείδη



.

Αριθμ.Πρωτ.: 72/2018                  Θεσσαλονίκη 16 Δεκεμβρίου 2018


Θέμα: « Συνάντηση της ένωσής μας με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ανδρικόπουλο Αριστείδη».

 

Την Παρασκευή, στις 14 Δεκεμβρίου 2018, η Ένωσή μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ανδρικόπουλο Αριστείδη, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στη Θεσσαλονίκη, παρουσία και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. Αποστολόπουλου Ανδρέα. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας Ψαρογιάννης Ιωάννης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μουρατίδης Χαράλαμπος, ο Αναπλ. Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της  Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Πολίτης Ιωάννης, καθώς και ο αντιπρόσωπός μας στην Ομοσπονδία Αποστολόπουλος Παναγιώτης.     

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό και θετικό κλίμα, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που ενισχύουν το αξιόμαχο των Υπηρεσιών, που αφορούν τις συνθήκες εργασίας και απασχολούν την καθημερινότητα των συναδέλφων της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Αρχηγός εξέφρασε τη διάθεσή του για έμπρακτη στήριξη, ζητώντας παράλληλα προτάσεις, προκειμένου να εξεταστούν και να επιχειρηθεί, με κοινή προσπάθεια, η ανεύρεση λύσεων σε χρόνια θεσμικά ζητήματα. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την προσπάθεια, που καταβάλλεται από όλους τους συναδέλφους, ενώ ειδικότερα αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο « Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ.» και στον τρόπο εφαρμογής του, λέγοντας ότι αποσκοπεί στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Από την πλευρά μας έγινε λόγος για την αρχική δυσκολία εφαρμογής του εν λόγω σχεδίου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αλλά και για την ιδιαίτερη εντύπωση, που προκλήθηκε στους αξιωματικούς, κατά τη συνάντηση της προηγούμενης ημέρας όπου τέθηκαν θέματα, προς συζήτηση, στη φυσική και στην πολιτική ηγεσία. Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του κ. Αρχηγού, για κατάθεση συγκεκριμένων, από μέρους μας προτάσεων, τον ενημερώσαμε για την επιτακτική ανάγκη της αναβάθμισης του ρόλου των Δευτερευόντων Διατακτών, με την τροποποίηση κ.υ.α. (Φ.Ε.Κ. Β΄ 2263), αλλά και γιΆ αυτών, που πρόκειται να εκδοθούν στο μέλλον, ώστε διαδικασίες που καλύπτουν πιο άμεσα επιτακτικές ανάγκες των Υπηρεσιών, σε σχέση με τους διενεργηθέντες συγκεντρωτικούς διαγωνισμούς του Α.Ε.Α. (ν.4270/2014 (Α-143) και ν.4412/2016 (Α-147),να πραγματοποιούνται από τις οικίες διαχειρίσεις.

Η Ένωσή μας θα προβεί στην εκ νέου υποβολή σειράς εμπεριστατωμένων προτάσεων, που αφορούν θέματα μείζονος σημασίας είτε θεσμικής φύσεως,  ( βαθμολόγιο, μισθολόγιο, κ.α. ), είτε καθημερινότητας ( μετακινήσεις διμοιριών, τρόπος διάθεσης δυνάμεων σε αστυνομικά μέτρα, κ.α. ).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος

 




ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη της Ένωσής μας στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών

Η Ένωσή μας στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Τούμπας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network