Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

29ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. – Συγκρότηση σε σώμα νέου Δ.Σ.



.

Αριθ. Πρωτ.: 71                                        Θεσσαλονίκη 15 Δεκεμβρίου 2018


ΘΕΜΑ : Αποτελέσματα εργασιών 29ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. – Συγκρότηση σε σώμα νέου Δ.Σ.

Πραγματοποιήθηκε, στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2018, στη Χαλκίδα, το 29ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, με τη συμμετοχή των νεοεκλεγέντων αντιπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Περιφερειακών Ενώσεων της Ομοσπονδίας, καθώς και των προεδρείων των Ενώσεων με κεντρικό σύνθημα « Νέα εντολή, νέα σελίδα, νέοι αγώνες ».

Την επίσημη έναρξη των εργασιών τίμησαν με την παρουσία τους και το χαιρετισμό τους, εκ μέρους του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κα. Κατερίνα Παπακώστα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος. Επίσης, παρέστησαν και χαιρέτισαν τις εργασίες του συνεδρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός. Εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας τον κ. Αρχηγό, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, που δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Δραγατάκης.

Εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, η τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης και ο τομεάρχης των ΑΝΕΛ κ. Ευστάθιος Ανθόπουλος.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, στην εναρκτήρια ομιλία του, αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, από την παρούσα συγκυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλές καινοτομίες αλλά δεν έγιναν. Αναφερόμενος ειδικότερα στη θεσμική και πρακτική θωράκιση του αστυνομικού, που έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας, είπε ότι έχουμε σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, επιθέσεις και τραυματισμούς αστυνομικών, φραστικές επιθέσεις και συκοφαντίες που βρίσκουν άλλοθι στις διάφορες κινητοποιήσεις, στα γήπεδα και όπου αλλού τους βολεύει. Η ευθεία αμφισβήτηση από ορισμένους του θεσμού της αστυνομίας και η κάλυψη που βρίσκουν είτε σε οργανωμένους κοινωνικούς φορείς και κόμματα, είτε στα ΜΜΕ και στα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιδεολογικός μανδύας, που καλύπτει πολλές φορές απαράδεκτες ακραίες ενέργειες και συμπεριφορές, ο παγιωμένος στην κοινωνία προσβλητικός όρος «μπάτσος», τα εμετικά συνθήματα, κατά των αστυνομικών και τόσα άλλα παραδείγματα, συνθέτουν ένα φαινόμενο καταδικαστέο μεν στα λόγια, χωρίς όμως να συνοδεύεται από αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβουλίες και πρακτικά μέτρα.

Επίσης, χαρακτηριστικά τόνισε « οι αστυνομικοί είμαστε δημόσιοι λειτουργοί, θεματοφύλακες της δημοκρατίας και επιτέλους αυτή η συνταγματική διάσταση του ρόλου μας, πρέπει να κατανοηθεί και από τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας, πέρα και πάνω από ιδεολογίες και ιδεοληψίες ».

Οι εργασίες του συνεδρίου κορυφώθηκαν, στο δεύτερο μέρος, με τις τοποθετήσεις τόσο των εκλεγμένων αντιπροσώπων των πρωτοβαθμίων ενώσεων, αλλά και των προέδρων και γενικών τους γραμματέων, οι οποίοι είχαν κληθεί στο συνέδριο, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος και να κατατεθούν προτάσεις, οι οποίες καλύπτουν όλο το πλαίσιο δραστηριοποίησης των οργάνων της Ομοσπονδίας.


Ο πρόεδρος της ένωσής μας, Ψαρογιάννης Ιωάννης, κατά το χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο σχέδιο της ενίσχυσης της εμφανούς αστυνόμευσης, το οποίο στη Γ.Α.Δ.Θ., μέχρι προσφάτως, δε μπορούσε να εφαρμοστεί, καθώς η εφαρμογή του εξαντλούνταν στην αποκλειστική διάθεση Αξιωματικών, που κατείχαν συγκεκριμένους βαθμούς, κάτι το οποίο τροποποιήθηκε μετά από παρέμβασή μας. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη  μιας νομοθετικής τροποποίησης στο Αστυνομικό Πειθαρχικό Δίκαιο και συγκεκριμένα στο νόμο που καθιερώνει την υφΆ όρων παραγραφή των ποινών, έτσι ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο συνάδελφοι χωρίς καμία εγγραφή στο ποινικό τους μητρώο, να εξακολουθούν να φέρουν στους ατομικούς τους φάκελο πειθαρχικές ποινές για πράξεις στις οποίες αποδόθηκε ποινικό περιεχόμενο.

Στη συνέχεια, μετά από πρόσκληση του πλειοψηφίσαντα σε σταυρούς, μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, κ. Ιωάννη ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο 19μελες Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, διευρυμένο αριθμητικά πλέον, δεσμεύτηκε ότι η νέα θητεία του, θα χαρακτηριστεί από την ένταση των προσπαθειών και των αγώνων του για τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων του αστυνομικού προσωπικού, αλλά και την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα στην ελληνική κοινωνία, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι και αυτή.


Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καλή, δημιουργική και παραγωγική θητεία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επάνδρωση διοικήσεων νησιωτικών προορισμών από στελέχη περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου Αναλήψεων - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network