Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Oμιλια του προέδρου της Ε.Α.Κ.Μ. στο 23ο συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.



Κύριοι Συναδελφοι -Αξιότιμοι προσκεκλημένοι χαιρετίζω τις διεργασίες του 23ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας και μεταφέρω και εγώ την αγωνία όλων των Συναδέλφων της Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι βιώνουν όπως όλοι μας, πραγματικά το άγνωστο αλλά και το απρόβλεπτο ως προς τις μελλοντικές εξελίξεις για τις οικονομικές αποδοχές τους και ως προς τις μισθολογικές αποζημιώσεις αλλά και ως προς τα ασφαλιστικά τους .
Η πράξη και το πρόσφατο ιστορικό από τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει ότι δηστυχώς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα πλέον , από πλευράς ρυθμίσεων της Πολιτείας . Οτι προβάλλει ως ελάχιστη εξασφαλισμένη διεκδίκηση από πιθανές επιβεβαιώσεις των αρμοδίων , την αμέσως επόμενη ημέρα αυτοδιαψεύδονται. Σε κάθε περίπτωση από όλους μας , προς ικανοποίηση και εκπλήρωση των απαιτήσεων μας , ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ διαρκής συμμετοχή , ο καθένας από την θέση του , στον όποιο αγώνα δινουμε αλλά και συμμετοχή στα Συνδικαλιστικά κοινά. Πέραν των ήδη προαναφερθέντων και μέσα σε αυτό το σκηνικό λεηλασίας των εργασιακών μας συμφερόντων και της πίεσης που νιώθει ο καθένας μας από τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες , παρά ταύτα καλούμαστε να εκπληρώσουμε την συνταγματική μας υποχρέωση αλλά και να διατηρήσουμε το ηθικό μας ακμαίο αλλα και το ηθικό και φρόνημα των συναδέλφων υψηλό. Πράγμα πραγματικά δύσκολο!
Πόσες φορές δεν έχουμε επισημάνει ότι είμαστε κατεξοχήν κοινωνικός φορέας ο οποίος εξασφαλίζει συνθήκες ανάπτυξης για μία χώρα ? Σχετική η πρόσφατη ημερίδα και της Ενωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδος. “ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΥΟΔΩΘΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”. Η Πολιτεια μάλλον τελικά έχει ησσονοποιήσει την σημασία αυτού του Αξιώματος!

Προχωρώντας περα από τα οικονομικά θέματα , αν θελήσουμε να αγγίξουμε τα θεσμικά του Κλάδου μας μπορούμε να σταθούμε στο επίκαιρο θέμα της Αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Σώματος όπου αναρωτιόμαστε τελικά αν πράγματι το υπο σχηματισμό δημοσιοποιημένο “Σχεδιο Νόμου” με την μορφή που όλοι το είδαμε λύνει η δημιουργεί προβλήματα. Δεχόμαστε βέβαια ότι έτσι όπως μας παρουσιάσθηκε έθιγε το ζήτημα μόνο της σύστασης κάποιας νέας δομής ως νέο οργανόγραμμα χωρίς να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω αλλαγές σε επίπεδο κατώτερων υφιστάμενων Υπηρεσιών όμως υπάρχουν ανάγκες οι οποίες πρέπει να αναδειχθούν και να προωθηθούν . Εχουμε προτείνει με Υπόμνημα μας προς την Πολιτεία την σύσταση των Δυνάμεων Δίκυκλης Αστυνόμευσης σε επίπεδο Υποδιεύθυνσης η οποία θα υπάγεται στις Δνσεις Αμεσης Δράσης των -2- μεγάλων αστικών κέντρων αντίστοιχα. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι Αξιωματικοί αλλά και στελέχη της ΔΙΑΣ νυχθημερόν βρίσκονται κοντά στον Πολίτη συνδράμοντας ταυτόχρονα και άλλες Υπηρεσίες με την προσφορά τους αυτή. Ομως εξαιτίας αυτής της ανυπαρξίας αυτοτελούς υπόστασης , οργανικά μία τόσο μεγάλη Αστυνομική Δύναμη στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα φαντάζει αόρατη με αποτέλεσμα ένας Αξιωματικός Τομεάρχης στο βαθμό του Αστυνόμου Β' ή Αστυνόμου Α΄ να μην μπορεί να αποζημιωθεί με το κατα τα άλλα βέβαια “τρομακτικά μεγάλο ποσό” επίδοματος της Διοικησης. Σε αντίθεση και σε ενίσχυση της διαφαινόμενης αδικίας ενώ ο Τομεάρχης της ΔΙΑΣ διοικεί δεκάδες ανδρες κάποιοι άλλοι συνάδελφοι (που σαφώς το δικαιούνται και αυτοι) διοικώντας μόνο 5 ή 7 άτομα σε ένα γραφείο αυτοί ευεργετούνται απο το προαναφερθέν επίδομα. Και όλα αυτά γιατί ?Διότι η ΔΙΑΣ δεν έχει οργανικά αποκτήσει Υπηρεσιακό χαρακτήρα . Επειδή το συγκεκριμένο αγγίζει άμεσα το θέμα της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών θα πρέπει να απασχολήσει την Ομοσπονδία αλλά και το Υπουργείο το οποίο θα κληθεί να λάβει αποφάσεις . Εξάλλου σε άλλες περιπτώσεις ανάγκης ίδρυσης άλλων Υπηρεσιών (απαραίτητα ίσως και αυτά) η σύσταση και η ίδρυση πραγματοποιηθηκε μέσα σε 24 ώρες! Επιπρόσθετα ποιος δεν θα ήθελε να λειτουργήσουν και στην Θεσσαλονίκη σε μάχιμο επίπεδο και όχι επιτελικού χαρακτήρα Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ανατολικού και Δυτικού Τομέα?
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ επί μακρόν σε θέματα που γνωρίζω ότι όσο απασχολούν εμάς το ίδιο απασχολούν και εσάς Κύριοι Συνάδελφοι , όπως το θέμα της φύλαξης των κρατουμένων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες εξαιτίας της μη παραλαβής τους από τα Σωφρονιστικά καταστήματα. Αύξηση Αποδράσεων – Αυξηση Διαθεσιμοτήτων - Αυξηση των εισηγμένων υποθέσεων στα πειθαρχικά Συμβούλια για τους συγκεκριμένους λόγους!Και φταίχτης ποιος ? Πάντα ο Δοικητής και ο Αστυνομικός ? Μείωση Ηθικού -Μείωση Φρονήματος -Μείωση Ενδιαφέροντος και κατ επέκταση βλάβη και χασιμο οφέλους προς την Κοινωνία από την απογοήτευση στις Ψυχές μας.

Σε αυτό όμως που θα ήθελα να σταθώ ως Κεντρική Μακεδονία και ως Θεσσαλονίκη είναι το πως αντιμετωπιζόμαστε σε επίπεδο ενίσχυσης έμψυχου δυναμικού.Τα -2- τελευταία χρόνιαλοιπόν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διατέθηκαν από τους νεοξερχόμενους από τις Σχολές Αστυφύλακες -0- Αστυνομικοί . Είναι κατάντια ως Συμπρωτεύουσα και ως 2η μεγαλύτερη Γενική , κάθε χρόνο να ζητιανεύουμε ως πένητες για λίγους Αστυνομικους η να αναμένουμε κάθε χρόνο τις τακτικές ή έκτακτες μεταθέσεις για να μπορούν οι Διοικητές των Υπηρεσιών να ανταπεξέλθουν στις Υπηρεσιακές απαιτήσεις ή να χορηγήσουν τις ημερήσιες αναπαύσεις ωσ προβλέπεται . Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά θέματα , θα κλείσω όμως τις επισημάνσεις μου και θα ζητήσω την βοήθεια και την συμπαράσταση της Ομοσπονδίας σε ένα άλλο θέμα που ταλανίζει εδώ και -1- χρόνο την 'Ενωση μας .

Και αυτό δεν είναι άλλο από την κατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Χαλκιδικής όπως αυτη έχει δημιουργηθεί μετα τις συχνές και αλλεπάλληλες αλλαγές Διοικησης . Η αλήθεια είναι ότι και εμείς πλέον ως θεσμικός φορέας ως Συνδικαλιστές δηλαδή , αλλά κυρίως οι Αξιωματικοί όλων των Διοικησεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης αντιμετωπίζονται από την τοπική Ηγεσία αλλά και την Γενική Κεντρικής Μακεδονίας με έναν ανάλγητο τρόπο. Αναφέρομαι στο θέμα της υπόθεσης των Σκουριών που είναι σε όλους μας γνωστό. Η ευθύνη βρίσκεται σε πολλαπλά επίπεδα Το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή όλες οι Διοικήσεις Αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχουνε έντονα παράπονα για τον ΤΡΟΠΟ , το ΥΦΟΣ και το ΠΡΟΦΙΛ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ το οποίο υφίστανται κάτι σημαίνει! Είναι “Κατόρθωμα” ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ Να ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΝΕΑ Κατα της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Έχουμε γίνει και γινόμαστε δέκτες παραπόνων και καταγγελιών από όλους ανεξαιρέτως επαναλαμβάνω όλους τους Αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης ότι η τήρηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν την Υπηρεσία η αλλιώς η εφαρμογή κανόνων χρηστής Διοίκησης είναι «ενοχλητικές έννοιες» για την Διοίκηση. Μέχρι τώρα ως Ένωση κρατήσαμε στάση αναμονής και ευθύνης προς την Διοικηση γιατί οι δυσκολίες αγγίζανε όλα τα επίπεδα. Θέλαμε σε πρώτη φάση να αναδείξουμε και να καταδείξουμε τις ιδαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν αλλά φτάσαμε τις απαράδεκτες και τις απρόβλεπτες από άποψη κρατούσες συνθήκες να τις δημιουργεί με την στάση της και την συμπεριφορά της η ίδια η τοπική ηγεσία.
Αυτές οι “ιδιαιτερες” Συνθήκες όμως και τα προβλήματα τελικά οπως πληροφορούμαστε αποτελούν την εύκολη καραμέλα για πειραματισμούς και αλλεπάλληλες αποσπάσεις και προσωρινές μετακινήσεις με τρόπο του “αποφασϊζομεν και διατάσσομεν” Από ότι μου έχουνε μάθει οι μέχρι τώρα Προιστάμενοι μου αλλά και η Αστυνομική μου Παιδεία ο εκάστοτε Αστυνομικός Δντής ενός Νομού είναι ο εκάστοτε Αστυνομικός Δντης ενος Νομού δεν μπορεί να είναι ο «Αυτοκράτορας του Σύμπαντος» .Ανανεώσεις αποσπάσεων λοιπόν και προσωρινές μετακινήσεις πέραν του μηνός όχι Αστυνομικών αλλά αριθμών. ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΝΤΑΙ οι Αξιωματικοί και οι Αστυνομικοί στην ΑΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ! Διοικητές και άλλοι Αξιωματικοί οι οποίοι μετακινούνται με Φύλλο Πορείας ως επόπτες της περιοχής των Σκουριών εκτος περιοχης δικαιοδοσίας των Τμημάτων τους “παρατηρούνται” για τον λόγο που δεν είναι υπεράνθρωποι και δεν μπορούν να διακτινιστούν σε όποιο σημείο θέλει η Διοίκηση της! Δυστηχως διαφευγει μάλλον σε ορισμένους το γεγονός ότι οι Αστυνομικοί είναι γηινες οντότητες που κατοικούν στον πλανητη ΓΗ!

Αυτήκοος μάρτυρας εγώ και άλλα μέλη του Δ.Σ. ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ να “παρατηρούμαστε” και να “πληροφορούμαστε” από την τοπική Ηγεσία ότι η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ πάσχει από “επάρκεια ποιότητας“ Είναι η πιο εύκολη δικαιολογία για ένα συγχρονο Manager.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις μας με τον Ταξίαρχο της Δνσης για επίλυση φάσματος των προβλημάτων “παρατηρηθήκαμε επίσης – σε έντονο ύφος” ότι δεν αγαπάμε το συμφέρον της χώρας αλλά λαικίζουμε....Αυτό είναι άκρατη προσβολή και στο πρόσωπο της Ένωσης αλλά και στο πρόσωπο της Ομοσπονδίας...Είμαστε κομμάτι της Ομοσπονδίας και εγώ προσωπικά δεν νομίζω να έχω προκαλέσει κάποιον με την στάση μου ΛΑΙΚΊΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ κυριε ταξιαρχε?ΔΙΟΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ?ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΕΞΑΛΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΗΣ “ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ” ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ που ασχολήθηκε επι μακρόν και σε όλη τη επικράτεια με την σύλληψη της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στο πεδίο του παράνομου στοιχηματισμού.?Η μήπως να θημηθούμε την σύλληψη πέρυσι αρχαιοκάπηλων που αποτελούσαν και αυτοί εγκληματική οργάνωση ? Αυτή είναι η έλλειψη επάρκειας ?ΔΙΝΟΥΜΕ Τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΜΑΣ στην Ασφάλεια Πολυγύρου ως ελάχιστη τιμή και σε όλους τους συναδέλφους Αξιωματικούς Διοικητές και Αστυνομικούς που όλο το καλοκαίρι εργάσθηκαν νυχθημερών έξω από Νυχτερινά Κέντρα φοβούμενοι μήπως κάποιος σερβιτόρος από κάποια πίσω πόρτα δυστυχώς ξεσφραγίσει το κατάστημα και την επόμένη τεθούν σε διαθεσιμότητα!

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Της ΤΟΠΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΑΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤIΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ MANAGEMENT.ΤΟ ΥΦΟΣ «ΒΑΣΙΛΙΑ» ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ .

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΣ για οποιαδήποτε κατάσταση δυσκολίας που προκύπτει για μία περιοχή της επικράτειας . Εξηγούμαι και λέω δηλαδή πως θα πρέπει η τοπική ηγεσία της Α.Δ.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ να καταλάβει πως ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στα προβλήματα και σε τυχόν παθογένειες που αφορούν και τις υπόλοιπες Αστυνομικές Υπηρεσίες. ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΔΙΚΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.

Πρόεδρε-κυριοι συνάδελφοι- καλή δύναμη στον αγώνα όλων μας.
ΔΑΚΤΥΛΟΥΔΗΣ Αθανάσιος



ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Τούμπας - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Η Ένωσή μας τιμά τη μνήμη των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αστυνομικών

Κοινή συνάντηση της Ένωσής μας και της Ε.Α.Υ.Θ. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κο Κωνσταντίνο ΤΣΙΑΡΑ

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network