Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αλλη μία Εθνική τραγωδία. ΓΙΑΤΙ;



.

Μια ακόμα εθνική τραγωδία εξελίσσεται στην περιοχή της Αττικής, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, με δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές στις περιουσίες των πολιτών.


Για μια ακόμα φορά, παρά τις μεγαλοστομίες των αρμοδίων και τα σχέδια επί χάρτου που εκπονούνται κατά καιρούς, αποδείχθηκε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία αξία όταν πρέπει να εφαρμοστούν. Και το αναπάντητο ερώτημα, είναι ΓΙΑΤΙ;


Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που έχουν την ευθύνη της ασφάλειας των πολιτών ή θα συνεχίσουν να αναζητούν άλλοθι σε ασύμμετρες απειλές και αόρατους εχθρούς;


Η περίφημη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, εξάντλησαν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά τους ή αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων και πάλι;


Πολύ φοβόμαστε ότι ακόμα και αυτά τα απλά ερωτήματα, όχι μόνο θα μείνουν αναπάντητα αλλά και θα λησμονηθούν, μέχρι την επόμενη τραγωδία που με μαθηματική ακρίβεια κάπου θα βιώσουμε, αν δεν συνέλθουμε ως κοινωνία και συντεταγμένη πολιτεία από το λήθαργο και την κακοδαιμονία που πλήττει τη χώρα.


Επιτέλους, ας οργανώσουμε ένα σοβαρό κράτος που θα σέβεται τους πολίτες του και δεν θα τους αφήνει ανυπεράσπιστους, όταν ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια από τους κινδύνους της φωτιάς και άλλων φυσικών καταστροφών.


Ως Ομοσπονδία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συγγενείς των θυμάτων αυτής της τραγωδίας που έπληξε και την αστυνομική οικογένεια.


Τέλος, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τον τιτάνιο αγώνα των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που τη δύσκολη αυτή ώρα με αυταπάρνηση και ηρωισμό βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πυρός και έπραξαν και πάλι αυτό που επιτάσσει το καθήκον και η συνείδησή τους, υπερβαίνοντες εαυτόν σε πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.


Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Ο Πρόεδρος  Κατσιαμάκας Ιωάννης


Ο Γεν. Γραμματέας Βέλλιος Ανδρέας


Πηγή : poaxia.gr





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Ημερίδα της Τοπικής Διοίκησης Πέλλας/Ι.Ρ.Α.-Εκπροσώπηση της Ένωσής μας

ΔΩΡΕΑΝ ετήσιες συνδρομές στη Νομοπαίδεια για τα μέλη της Ένωσής μας

Κοινή συνάντηση της Ένωσής μας και της Ε.Α.Υ.Θ. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κο Κωνσταντίνο ΤΣΙΑΡΑ







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network