Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξ/κων Ελλ. Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για τα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας, στις 11-03-2018



Αριθ. Πρωτ.: 18    Θεσσαλονίκη 13 Μαρτίου 2018


ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση της Ένωσης Αξ/κων Ελλ. Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για τα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας, στις 11-03-2018.


Αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας, κατά τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ - Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ, την Κυριακή 11-03-2018, στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, παρατηρείται για άλλη μια φορά προσπάθεια στοχοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δήθεν παράλειψη σύλληψης του Προέδρου της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ, κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.


Εκ του νόμου υπάρχει η δυνατότητα αναβολής της σύλληψης προσώπου, όταν συντρέχουν περιστάσεις, που πιθανολογούν την εξέγερση του πλήθους εναντίον των αστυνομικών, που επιχειρούν τη σύλληψη, με συνέπεια τη διατάραξη της κοινής ησυχίας και τη ματαίωση της σύλληψης, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος απόδρασης ή εξαφάνισής του. Εν προκειμένω, στην έκρυθμη κατάσταση, που είχε δημιουργηθεί εντός του γηπέδου, η ΕΛ.ΑΣ. λειτούργησε με γνώμονα την διατήρηση και περιφρούρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.


Ενδεχόμενη σύλληψη του Προέδρου της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ, πέραν του γεγονότος ότι θα είχε επικριθεί από εκείνους που βρίσκονται συνεχώς «στη γωνία» για να ψέξουν τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. ισχυριζόμενοι πως η σύλληψη γίνεται για να καταγραφεί θεαματικά από τις τηλεοπτικές κάμερες, κατά κύριο λόγο θα πυροδοτούσε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων οπαδών του Π.Α.Ο.Κ, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις κερκίδες, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει, ότι διατηρήθηκε η ασφάλεια και η τάξη μεταξύ του πλήθους, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα λειτουργούσε απρόβλεπτα. Αναφορικά με το πρόσωπο του Προέδρου της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ είναι αδύνατο λόγω της εν γένει δραστηριότητάς του να εξαφανιστεί, εφόσον κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.


Από εκεί και έπειτα, η καταπολέμηση της εν γένει παθογένειας του ελληνικού ποδοσφαίρου δε βρίσκεται μεταξύ των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας. Για το λόγο αυτό, όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν εν προκειμένω ευθύνες αστυνομικών οργάνων, δυστυχώς προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την ουσία του προβλήματος.


Όσα συνέβαιναν όμως εκείνη τη στιγμή εντός του γηπέδου της Τούμπας τα παρακολουθούσε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Σε περίπτωση λοιπόν θεώρησης της αρμόδιας Αρχής, Πολιτικής – Φυσικής - Εισαγγελικής, ότι υπήρχε ολιγωρία ή παράλειψη των αστυνομικών δυνάμεων, θα έπρεπε άμεσα να διαταχθούν ώστε να ενεργήσουν αναλόγως. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, υπό την πίεση ορισμένων δημοσιευμάτων, που προσπαθούν να ανακαλύψουν ευθύνες εκ των υστέρων, να βρίσκονται διωκόμενοι συνάδελφοι, όντας για άλλη μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα.


Η Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, επί του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί, διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι η ΕΛ.ΑΣ. πάντοτε ενεργούσε και θα ενεργεί προς εξασφάλιση της δημόσιας τάξης με γνώμονα αποκλειστικά το νόμο και τη λογική.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ι.


Γεν. Γραμματέας Καμούρας Κλ.


 


 


 


 





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επάνδρωση διοικήσεων νησιωτικών προορισμών από στελέχη περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου Αναλήψεων - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network