Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ονοματοδοσία της Οδού έμπροσθεν της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας



Αριθ. Πρωτ.: 16  Θεσσαλονίκη 10 Μαρτίου 2018


ΘΕΜΑ : Ονοματοδοσία της Οδού έμπροσθεν της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας .


Την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε, εξωτερικά των εγκαταστάσεων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Βέροιας και του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης, τελετή, με την οποία η ανώνυμη οδός, που διέρχεται έμπροσθεν της Σχολής, ονομάζεται πλέον οδός "ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ", σε ένδειξη απόδοσης ελαχίστου φόρου τιμής  στους Αστυνομικούς, που έδωσαν την ζωή τους και κατεγράφησαν στον μακρύ κατάλογο των πεσόντων του Σώματος.


Στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης & Καμπανίας, κ.κ. Παντελεήμων, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Φάκα.


Με την ενέργεια του αυτή (ονοματοθεσία) ο Δήμος Βέροιας τιμά την μνήμη του Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη και ταυτόχρονα είναι ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της κοινωνικής προσφοράς των Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από πράξεις ηρωισμού, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας. Ο Χαρ. Αμανατίδης δολοφονήθηκε, παραμονή Πρωτοχρονιάς, από πυρά τρομοκρατών, ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία νυχτερινού σκοπού στο σπίτι βρετανού στρατιωτικού ακολούθου.


Ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Βοργιαζίδης, στον χαιρετισμό συνεχάρη τον Δ/τη της Σχολής για την πρωτοβουλία της πρότασής του, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την ονοματοδοσία, τιμώντας τη θυσία του Ημαθιώτη ειδικού φρουρού, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η τελετή.Ο Διοικητής της Σχολής, κ. Διονύσης Κούγκας, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υλοποίηση της ονοματοδοσίας οδού της Βέροιας, μπροστά στην Αστυνομική Ακαδημία, σε οδό Χαράλαμπου Αμανατίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αποδίδετε μΆ αυτόν τον τρόπο ελάχιστο φόρο τιμής για αστυνομικούς που έδωσαν τη ζωή τους και καταγράφηκαν όχι μόνο στους πεσόντες του Σώματος αλλά στην ψυχή και τη συνείδησή μας, ως ήρωες». Ακολούθως, ο Αστυνομικός Δ/ντής Ημαθίας, κ. Χρ. Σιμούλης, χαρακτήρισε την ημέρα της εκδήλωσης ιδιαίτερη διότι εκτός της αποδιδόμενης τιμής στον ήρωα Χαρ. Αμανατίδη αποτελεί ταυτόχρονα και ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της κοινωνικής προσφοράς των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.


Στα αποκαλυπτήρια της πινακίδας της οδού προέβηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο και το Διοικητή της Σχολής, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Διονύσιο Κούγκα, ενώ την ελληνική σημαία, που σκέπαζε την πινακίδα, παρέδωσε ο δήμαρχος στη μητέρα του αστυνομικού.


Στην τελετή παρέστησαν, η οικογένεια του αείμνηστου Ειδικού Φρουρού Χαρ. Αμανατίδη, ο Βουλευτής του Νομού Ημαθίας, κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος κ. Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Κορδούλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, Επιπυραγός κ. Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας, κ. Φώτης Καραβασίλης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, κ. Αριστείδης Μπαρμπούτης, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η Ένωσή μας εκπροσωπήθηκε δια του Α΄ Αντιπροέδρου της Ανδρέα Καλογερόπουλου.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ι.


Γεν. Γραμματέας Καμούρας Κλ.






ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επάνδρωση διοικήσεων νησιωτικών προορισμών από στελέχη περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ημερίδα με θέμα την ταυτοποίηση θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου Αναλήψεων - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network