Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Μάκη Βορίδη και Δημήτριο Κυριαζίδη




Αριθ. Πρωτ.: 36 Θεσσαλονίκη 18 Σεπτεμβρίου 2016


Το Σάββατο, στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος της Ένωσής Αξ/κων Κεντρικής Μακεδονίας με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α., κ. Αριστείδη Μπαρμπούτη, συναντήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με τους βουλευτές του κόμματος της Ν.Δ. κ.κ. Μάκη Βορίδη και Δημήτριο Κυριαζίδη, στο πλαίσιο των επισκέψεών τους σε Υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας, παρουσία και του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.

Στη συνάντηση με τους κ.κ. βουλευτές, μέλη του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, συζητήθηκαν μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα που απασχολούν έντονα τον κλάδο μας. Τέθηκε πρωτίστως, το μείζον θέμα του νέου ειδικού μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που όπως προέκυψε, από το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας, προωθεί η κυβέρνηση, χωρίς την αποφυγή των μειώσεων στους μισθούς των Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης, έγινε λόγος για τον τελευταίο εμπαιγμό των ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας από τους Αρμόδιους Αναπληρωτές Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, καθώς μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα για συναντήσεις και αληθή ενημέρωση επί του θέματος, ο μεν πρώτος τους παρέπεμψε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο δε δεύτερος περιορίστηκε σε μία τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία ο χρόνος είναι επαρκής και δεν πρέπει οι ενέργειές μας να γίνονται με βιασύνη. Ακόμη, στους προαναφερόμενους βουλευτές τέθηκε το ζήτημα της μη εφαρμογής των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., που έκριναν αντισυνταγματικό το ν. 4307/2014 και ζητήθηκε η διατύπωση της επίσημης θέσεως της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι κ.κ. Βορίδης, Κυριαζίδης, δήλωσαν ότι μέλημά τους είναι η αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας. Όσον αφορά τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., αυτές θα πρέπει να γίνουν σεβαστές και να εφαρμοστούν, ενώ για το θέμα του μισθολογίου ότι δε νοούνται περαιτέρω περικοπές σε μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα όπως οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας. Περαιτέρω, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό στο θεσμικό της ρόλο και στην κρίσιμη αποστολή της, η οποία είναι η ασφάλεια των πολιτών, καθώς έτσι θα κατορθώσει και ο ίδιος ο οργανισμός να εκπληρώσει αυτήν την αποστολή. Ο Δήμαρχος των Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Κυρίζογλου, αναφέρθηκε, με τη σειρά του, στην αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών και τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να λειτουργήσει κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να τονώνεται το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών και να περιορίζονται τα φαινόμενα εγκληματικότητας. Στην προσπάθεια αυτή των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, η προσφορά των Υπηρεσιών του Δήμου θα είναι δεδομένη.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αστυνόμευση, το προσωπικό και τις υλικοτεχνικές υποδομές, τα οποία, οι παρευρισκόμενοι στο κτήριο συνάδελφοι, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν στους κύριους βουλευτές.

Η Ένωσή μας, σε κάθε περίπτωση και μέσα από το θεσμικό της ρόλο, θα συνεχίσει να μεταφέρει και να καθιστά γνωστά τα προβλήματα του κλάδου μας, προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου η αξιοπρέπειά μας να θεωρείται αδιαπραγμάτευτη.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΟΥΡΑΣ ΚΛ.




ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επάνδρωση διοικήσεων νησιωτικών προορισμών από στελέχη περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ημερίδα με θέμα την ταυτοποίηση θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου Αναλήψεων - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network