Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάντηση του Νέου Προεδρείου της Ένωσής μας με το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα



.

Αριθ. Πρωτ.: 56/2018 Θεσσαλονίκη 30 Οκτωβρίου 2018


ΘΕΜΑ :  «Συνάντηση του Νέου Προεδρείου της Ένωσής μας με το  Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα».



Τα μέλη του νέου Προεδρείο της Ένωσής μας, όπως αυτό προέκυψε από τις τελευταίες αρχαιρεσίες,  πραγματοποίησαν, τη Δευτέρα  29/10/2018, εθιμοτυπική επίσκεψη με το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα, στον οποίο έθεσαν υπόψη, κατά βάση, ζητήματα υπηρεσιακής καθημερινότητας.

 


Ειδικότερα, μεταφέρθηκε η ανησυχία των μελών αναφορικά με τη πρόσφατη διαταγή του Αρχηγείου, η οποία εστιάζεται στην ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης ανά την επικράτεια. Η εν λόγω διαταγή, προβλέπει την ανάθεση της εποπτείας των διατιθέμενων αστυνομικών δυνάμεων, ανά 8ωρο, σε ανώτερο Αξιωματικό με το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ή σε περίπτωση μη επάρκειας, σε Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ.ο.κ. Όσον αφορά όμως την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η εφαρμογή αυτής εξαντλείται στην αποκλειστική διάθεση Αστυνομικών Διευθυντών – Υποδιευθυντών. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, (δηλαδή με την τακτική απομάκρυνσή των διοικούντων Αξιωματικών από τις Υπηρεσίες τους), ελλοχεύει ο κίνδυνος, οι τελευταίοι, να αδυνατούν να ασκούν τη συνεχή και αδιάλειπτη εποπτεία, που απαιτείται για την ορθή λειτουργία των Υπηρεσιών που προΐστανται. Επιπρόσθετα, μεταφέρθηκε στον κ. Επιθεωρητή ότι η προαναφερόμενη κατάσταση δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο, καθώς ανεξάρτητα από την παραπάνω διαταγή, παρατηρείται το οξύμωρο, στη Γ.Α.Δ.Θ., να διατίθενται, καθημερινά, ως επόπτες στόχων κατά τις ώρες 06:00 – 14:00 και 14:00 – 22:00, Αξιωματικοί, οι οποίοι φέρουν αποκλειστικά το βαθμό του Αστυνόμου Α. Εκ μέρους της Ένωσής μας προτάθηκε οι προαναφερόμενοι Αξιωματικοί, Αστυνόμοι Α, να αξιοποιηθούν και αυτοί, συμμετέχοντας στο σχέδιο της εμφανούς Αστυνόμευσης, παράλληλα με τους Αστυνομικούς Διευθυντές–Υποδιευθυντές. Ως εκ τούτου, οι προαναφερόμενες εποπτείες (ώρες 06:00 – 14:00 και 14:00 – 22:00), θα μπορούσαν κάλλιστα να ανατεθούν σε κατώτερους Αξιωματικούς. Γίνεται μνεία ότι η προαναφερόμενη πρότασή μας εστιάζεται αποκλειστικά στην αποτελεσματικότητα και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

 

 Ο κ. Επιθεωρητής, αφού ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο της εκπροσώπησης της Ένωσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής παρουσίας της με σκοπό την ανάδειξη τυχόν δυσλειτουργιών, προκειμένου αυτές να επιλύονται στο μέτρο του εφικτού. Όσον αφορά το θέμα της ενίσχυσης του πλέγματος της εμφανούς αστυνόμευσης και τη διάθεση των ανώτερων αξιωματικών, στο πλαίσιο της προαναφερόμενης διαταγής, ο κ. Επιθεωρητής ανέφερε ότι προφανώς δεν έχει γίνει αντιληπτό το πνεύμα αυτής, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργική και ουσιώδη εφαρμογή της. Επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να γίνεται ορθολογική αξιοποίηση των Αξιωματικών, προσαρμοσμένη στις δυνατότητες της κάθε περιφέρειας, χωρίς περιορισμό μέχρι ένα συγκεκριμένο βαθμό, που θα πρέπει να φέρει ο Αξιωματικός που συμμετέχει στο εν λόγω επιχειρησιακό σχέδιο. Ολοκληρώνοντας, δήλωσε ότι από την πλευρά του θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή εφαρμογή της σχετικής διαταγής.


Η Ένωσή μας, θα συνεχίσει να κινείται στην κατεύθυνση επίλυσης ζητημάτων, σε υπηρεσιακό επίπεδο, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των μελών μας, πάντα με σεβασμό και υπευθυνότητα έναντι των συναδέλφων μας.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμμ. ΓΙΑΡΙΣΚΑΝΗΣ Πέτρος





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β.Ε. - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσής μας με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κούβελα Δημήτριο

Επίσκεψη της Ένωσής μας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network