Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναδημοσίευση ανακοινώσεων



.

Στην υπ’αριθμ. 42 από 7 Σεπτεμβρίου 2018 ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρεται  ότι , για το χρονικό διάστημα προ της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της Ένωσης, η επίσημη ιστοσελίδα θα αναδημοσιεύει ανακοινώσεις των υποψηφίων συνδυασμών, σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους, λόγω παύσης του ΔΣ, για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα (έως 30/9/2018).


Στο  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας απεστάλησαν   με σκοπό την αναδημοσίευση, ανακοινώσεις από τον συνδυασμό ΝΕ.Σ.Π.Α.Α Κεντρικής Μακεδονίας . Τις εν λόγω ανακοινώσεις  αναδημοσιεύουμε με την σειρά που αυτές μας απεστάλησαν.


<<Αντιπροσωπεία μελών της ΝΕΣΠΑΑ επισκέφτηκε την 12/09/2018 την Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, που πλέον ασκεί τροχονομικής αστυνόμευσης στο σύνολο του δαιδαλώδους πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με τις ιδιαιτερότητες που πλέον παρουσιάζει αυτό, ιδίως κατά την εφαρμογή μέτρων σε αθλητικές και λοιπές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα αυτό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


 Είναι πράγματι, κατόρθωμα η δημιουργία και η στήριξη μιας αποτελεσματικής ουσιαστικής ανταπόκρισης στα θέματα αυτά της τροχονομικής αστυνόμευσης, αναλογιζόμενοι την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού και έμψυχου δυναμικού που ταλανίζει πλέον και τις Υπηρεσίες αυτές και οφείλεται σίγουρα στις θυσίες του αστυνομικού προσωπικού και την Διοίκηση.


 Η δε προεργασία και επιτυχής προσχώρηση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τον εφοδιασμό με σύγχρονο εξοπλισμό και οχήματα των Υπηρεσιών Τροχονομικής Αστυνόμευσης του Ν.Θεσσαλονίκης είναι ενδεικτικό της διάθεσης που υπάρχει στους δύσκολους αυτούς καιρούς για βελτίωση συνθηκών εργασίας. Αναμένεται πλέον από τους αρμόδιους φορείς να υλοποιήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση το εν λόγω πρόγραμμα. 


 


Αντιπροσωπεία μελών της ΝΕΣΠΑΑ επισκέφθηκε την Τρίτη 11-9-2018, το Α.Τ. Λ.Πύργου, το Τ.Α. Πλατείας Δημοκρατίας, καθώς και τα Τμήματα Αλλοδαπών Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με συναδέλφους, ώστε να γίνει κοινωνός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.


Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως οι Διοικητές και όλο το προσωπικό του Α.Τ. Λευκού Πύργου και του Τ.Α. Πλατείας Δημοκρατίας, καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προέκυψαν από την αναδιάρθρωση και συνεχίζουν να προσπαθούν -παρά τα όποια προβλήματα- για την ορθή λειτουργία τους. Πιστεύουμε πως χρειάζονται άμεση πλήρης στελέχωση των υπηρεσιών αυτών και παράλληλα ενέργειες για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών αυτών, σε λειτουργικά οικήματα, τόσο για καλύτερες εργασιακές συνθήκες στους συναδέλφους μας, όσο και για την βέλτιστη αντιμετώπιση των υπηρεσιακών προβλημάτων.
Θεωρούμε άκρως απαραίτητο να μην διατίθενται σε υπηρεσία αστυνομικών μέτρων, οι Διοικητές και Υποδιοικητές των μεγάλων τμημάτων που προέκυψαν από την αναδιάρθρωση και αυτό πρέπει άμεσα να κατοχυρωθεί και νομικά.


 


Μέλη της Πρωτοβουλίας μας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 14-9-2018, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, σχηματίζοντας ιδία αντίληψη, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.


Είναι ξεκάθαρο πως η κατάσταση που επικρατεί, με τον μεγάλο αριθμό κρατουμένων, δημιουργεί ένα δύσκολο εργασιακό περιβάλλον και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί και στα υπόλοιπα Τ.Δ.Μ. της Θεσσαλονίκης, είναι αυτές που επιτρέπουν την συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών.


Θεωρούμε πως πρέπει  η πολιτική και φυσική ηγεσία, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, λαμβάνοντας υπόψη και τις πρόσφατες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις που κινούνται στην ορθή κατεύθυνση, για να προστατευθούν άμεσα οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα Τ.Δ.Μ. από τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία τους.


 


Συνδικαλιστές της Πρωτοβουλίας μας επισκέφθηκε την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος (ΥΤΕΒΕ) και συνομίλησαν με τους συναδέλφους για την λειτουργία και τα προβλήματα της Υπηρεσίας.


Η σπουδαιότητα αυτής της Υποδιεύθυνσης είναι εξαιρετική, καθώς από την ορθή λειτουργία της εξαρτάται και η αντίστοιχη όλων των υπηρεσιών της Β.Ελλάδας, αλλά και η ποιότητα των υπηρεσιών που αυτές προσφέρουν στην χώρα και τους πολίτες.
Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα  πρόβλημα που δημιουργεί υπηρεσιακές δυσλειτουργίες, ιδιαίτερα σε ορισμένα τμήματα της ΥΤΕΒΕ που θα πρέπει άμεσα να επανδρωθούν, ενώ επισημάνθηκε και η δυνατότητα μετεκπαιδεύσεων του υπάρχοντος προσωπικού.
Επιπλέον για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε η ανάγκη μείωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών που έχουν να κάνουν κυρίως με την έγκαιρη έγκριση των αιτημάτων δαπανών που δυσκολεύει πολύ την συντήρηση των οχημάτων και άλλων τεχνικών μέσων.
Τονίζουμε για μια ακόμη φορά την σπουδαιότητα της ΥΤΕΒΕ και επισημαίνουμε την προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με αυτήν.


 


Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας μας πραγματοποίησε την Τρίτη 18-9-2018, επίσκεψη στην Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Ο.Α.Β.Ε.) και συνομίλησε με τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί. 


Από την συζήτηση αναδείχθηκαν τα εξής σοβαρά θέματα που απασχολούν την υπηρεσία:


1. Υφίσταται τεράστιος όγκος δικογραφιών, κυρίως λόγω διαβίβασης μεγάλου αριθμού που υπήρχε σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. 


2. Υπάρχει έλλειψη Αξιωματικών ειδικών καθηκόντων.


3. Ο στόλος των οχημάτων χρήζει ανανέωσης. 


4. Η διαδικτυακή σύνδεση δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες υποχρεώσεις της Υ.Ο.Α.Β.Ε.


- Η ΝΕΣΠΑΑ για την επίλυση των ανωτέρω, προτείνει :


1. Νομοθετική ρύθμιση για να έχει την δυνατότητα και η ΣΔΟΕ να επιλαμβάνεται σε δικογραφίες που αφορούν φορολογικές παραβάσεις.


2. Να ενισχυθεί η Υ.Ο.Α.Β.Ε. με Αξιωματικούς Ειδικών καθηκόντων ή Γενικών καθηκόντων, με πτυχίο οικονομικών.


3. ¶μεση ανανέωση του υπάρχοντος στόλου οχήματος, με χρησιμοποίηση και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και με περιορισμό των γραφειοκρατικών εμποδίων που δυσχεραίνουν την απόκτηση κατασχεθέντων οχημάτων. 


4. ¶μεση αποκατάσταση της σύνδεσης του διαδικτύου στην πρότερη της μετακόμισης της υπηρεσίας κατάσταση.


- Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει η πολιτεία να προσεγγίσει την Οικονομική Αστυνομία, ως υπηρεσία - επένδυση και η στήριξη της θα βοηθήσει τα μέγιστα την χώρα μας.>>


 


Για την Εφορευτική Επιτροπή





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Επάνδρωση διοικήσεων νησιωτικών προορισμών από στελέχη περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου Αναλήψεων - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network