Επίσημη ιστοσελίδα της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανακοίνωση της Ένωσής μας για την στοχοποίηση των Αστυνομικών Δυνάμεων στις Πρέσπες



.Αρίθμ. Πρωτ.:33  Θεσσαλονίκη 21 Ιουνίου 2018


ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για τη στοχοποίηση των Αστυνομικών Δυνάμεων στις Πρεσπες.


Συνηθίζεται τελευταία, μετά από κάθε μαζική συγκέντρωση πολιτών για οποιοδήποτε ζήτημα να ασκείται έντονη κριτική στις αστυνομικές αρχές αναφορικά με τον τρόπο και την ένταση που αντιδρούν. Έτσι, συχνά επικρίνεται αδίκως η ΕΛ.ΑΣ. είτε διότι δεν επεμβαίνει είτε επειδή οι επεμβάσεις της χαρακτηρίζονται από υπέρμετρη ένταση.


Μετά όμως τα συλλαλητήρια στην περιοχή των Πρεσπών των τελευταίων ημερών, στοχοποιήθηκαν με ψευδείς «ειδήσεις» μέσω διαδικτύου συγκεκριμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από διάφορα κέντρα, «δημοσιογραφικά» και μη, με προτροπές ακόμα και σε πράξεις βίας εναντίον τους. Παρακολουθήσαμε μια θρασεία και αήθη προσπάθεια να προσωποποιηθούν ευθύνες για την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. και να αποδοθούν σε μεμονωμένα στελέχη της. Ηθελημένα παραγνωρίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. εκτελεί αυστηρά και με επαγγελματισμό τις διαταγές της μόνης υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας, αποτελώντας ουσιαστικά το εκτελεστικό όργανο, χωρίς να λαμβάνει ουδεμία πρωτοβουλία, όπως το Σύνταγμα και οι Νόμοι ορίζουν.


Κατόπιν τούτων, πέραν της απερίφραστης ηθικής καταδίκης των ως άνω περιστατικών, ήδη κατατέθηκε μήνυση στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατευτεί ο εν λόγω συνάδελφος από την παράνομη και ανήθικη αυτή στοχοποίηση, καθώς και σύντομα να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δηλώνουμε επιπλέον ότι και στο μέλλον θα είμαστε στο πλευρό κάθε συναδέλφου που ενδεχομένως βρεθεί σε παρόμοια θέση και θα ενεργήσουμε ότι είναι αναγκαίο για την προστασία εν γένει του σώματος της ΕΛ.ΑΣ. Το λόγο έχει πλέον η Ελληνική Δικαιοσύνη.


 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 


Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης


Ο Γεν. Γραμματέας Καμούρας Κλέαρχος


 





ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Επάνδρωση διοικήσεων νησιωτικών προορισμών από στελέχη περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δωρεάν εισιτήρια, για όλες τις παιδικές ταινίες, σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου Αναλήψεων - Παράδοση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Συγχαρητήρια Επιστολή στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ







ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
VIDEO
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΩΔΙΚΕΣ
ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ


© 2024 mascot network